AssistiveTouch este folosit milioane de oameni de teama sa nu-si strice iPhone-urile

Assistive Touch buton home fricaMilioane de oameni de pe planeta folosesc sistemul AssistiveTouch a iOS in locul butonului Home temandu-se sa nu strice aceasta componenta in timpul utilizarii indelungate a iPhone. Frica este raspandita in principal in randul asiaticilor si ea are la baza, cel mai probabil, problemele pe care terminalele iPhone 4 le-au avut cu butonul Home, multe unitati necesitand inlocuirea acestei componente dupa cateva luni de utilizare.

In anul 2015 frica de a strica butonul Home al unui iPhone nu mai are vreo logica, iar asta pentru ca Apple a rezolvat problemele inca din 2011 cu iPhone 4S, insa asta nu opreste oamenii din a folosi AssistiveTouch. In imaginea de mai sus puteti vedea sistemul AssistiveTouch, el afisand pe ecranele terminalelor noastre un meniu care ofera posibilitatea de a controla anumite functii ale sistemului de operare iOS prin simple apasari pe ecran.

De la reproducerea functionalitatii butonului Home si pana la accesarea Centrului de Control, al Centrului de Notificari sau a comenzilor vocale, AssistiveTouch poate inlocui cu usurinta un buton Home stricat, dar nu doar atat. Totusi, avand in vedere ca probleme de acest gen nu prea mai exista de ceva vreme, frica asiaticilor este nejustificata, mai ales ca milioane de chinezi par sa foloseasca acest sistem constant.

Several years ago people began to complain about their home button being easily broken and it has somehow been a widely recognized truth, so even the home buttons are not that easy to be broken, they tend to use AssistiveTouch instead. When you buy an iPhone in China the salesman would automatically turn on this function while helping you to do the settings.

Frica este atat de mare in China incat vanzatorii de terminale iPhone activeaza automat functia si se pare ca isi instruiesc clientii sa o foloseasca in locul butonului Home, chiar si cu terminalele noi. Avand in vedere ca noile terminale iPhone au Touch ID pentru a citi amprente, probabil ca multi si-au depasit frica legata de buton, insa cu siguranta folosesc AssistiveTouch din obisnuinta, sau pentru ca li s-a recomandat.

Separat de multe tari asiatice, AssistiveTouch pare sa fie utilizat la scara larga si in America de Sud, insa nici europenii nu se feresc sa beneficieze de acest sistem. Avand in vedere ca in Europa majoritatea posesorilor de terminale iPhone au bani sa inlocuiasca, aici vorbim in principal de o aparenta usurinta de a accesa anumite functii, insa butonul Home e mai simplu de folosit.

Acestea fiind spuse, asiaticii se tem sa nu-si strice butoanele Home, cei din America de Sud la fel, insa europenii il considera util. Voi folositi AssistiveTouch? Daca da, de ce ? Iar in cazul in care nu stiati, aici aflati cum rezolvati problema unui buton Home stricat.

6 COMENTARII

  1. Gresit. Am 4S si sunt la al 3lea buton home schimbat in 3 ani. Si stiu multa lume cu iPhone 5 care au avut aceasta problema dupa app 1 an de utilizare. De la 5S nu mai stiu pe nimeni.

  2. Am observat si la iphone 5s, ca dupa un timp butonul home efectiv scartaie, eu folosesc assistive touch si de atunci nu am probleme

  3. iPhone 6 schimbat buton din cauza ca închideam aplicațiile foarte des si la un moment dat a apărut un joc/bătaie cand apăsam. De atunci folosesc asistentul.