Cum am rezolvat problema butonului Home din iPhone 4 cu o simpla recalibrare

      Despre problemele butonului Home ale terminalului iPhone 4 stiti cu totii deci nu cred ca are rost sa reintru in detalii pentru ca am discutat in trecut de cateva ori despre ele. Voi vorbi totusi despre o procedura foarte simpla care deocamdata mi-a readus butonul Home la viata si spun deocamdata pentru ca a trecut abia o zi de cand am incercat-o si am sesizat ca a avut succes. Metoda folosita de mine implica doar utilizarea butoanelor dispozitivelor voastre si nu are cum sa va strice terminalul deci este 100% sigura si functioneaza. Urmati instructiunile de mai jos si dupa completarea lor butonul Home ar trebui sa functioneze normal fara sa activeze de 2 ori un tap, fara sa necesite reapasarea pentru a prelua o comanda, etc:

  1. Deblocati terminalul, deschideti o aplicatie si tineti apasat butonul Lock/Power pana pe ecran va apare sliderul pentru inchiderea dispozitivului.
  2. Luati mana de pe butonul Lock, apasati usor butonul Home si tineti-l apasat pentru 5 – 10 secunde pana cand meniul respectiv dispare iar pe ecran apare Springboard-ul.
  3. Aceasta tehnica face o recalibrare a butonului Home iar dupa efectuarea ei ar trebui sa functioneze totul normal, fara probleme.

      Neoficial aceasta este tehnica pentru recalibrarea butonului Home si o puteti repeta ori de cate ori doriti voi pentru ca nu aveti cum sa stricati dispozitivul. In cazul meu pasii de mai sus au readus functionalitatea butonului Home la normal si sper ca pe viitor lucrurile sa ramana asa. Chiar si in situatia in care butonul incepe sa functioneze prost dupa cateva zile/saptamani, puteti repeta procedura pentru a il readuce la viata. Sper as va fie de folos tehnica si daca functioneaza v-as ruga sa lasati un comentariu.

Thanks to xxz.

144 COMENTARII

  1. suuuuuper Merge si pe ipad.
    Oare cine a descoperit aceasta metoda??? Ar fi trebuit macar cei de la apple sa ofere o naveta de bere celui care a descoperit.

  2. Bravo Zaone!Se pare ca nu degeaba sunt non-stop pe site-ul tau!Felicitari pentru sprijinul acordat intregii comunitati de detinatori Iphone

  3. Mie nu imi apare niciun springboard doar imi dispare sliderul de shutdown dupa o perioada cat tin apasat butonul Home! A mai patit careva asta?

  4. Dacă postai acest articol acum o săptămâna încercăm si eu , dar mi-am trimis telefonul in garantie si am primit altul nou in schimb 🙂 sper sa nu am nevoie pe viitor 🙂 felicitări pt articol

  5. “apasati usor butonul Home si tineti-l apasat…”
    Apasati mai tare – nu usor – si o sa mearga!!
    O sa testam si daca nu mai apar probleme.

  6. In iOS 1, 2 si parca 3 pentru a iesi fortat dintr-o aplicatie tineai apasat pe butonul home vreo 10 secunde. Din iOS 4, pentru a iesi fortat trebuie sa activezi prima data sliderul cu power off dupa care sa tii apasat. Ce zici tu acolo ca faci e sa iesi din aplicatie si atata tot. Nici vorba de recalibrari. Mai iesi pe afara ca mergi in zig zag rau.

  7. si atunci cum naiba se face ca dupa ce am facut chestia asta pe 3gs cu 4.2.1. e mai prompt in a intra in background aproape instantaneu si inainte imi lua vreo 1-2 secunde?daca zici ca se limiteaza doar la a iesi din aplicatie…

  8. mda.. nu functioneaza. Si nici nu avea cum din moment ce problema e hardware.

    @cei care zic ca merge: e doar o impresie a voastra, problema e hardware si nu se poate rezolva decat prin inlocuirea butonului. Probabil la voi problema nu este asa accentuata, dar in cazul meu cand butonul home abia daca mai functioneaza si asta numai daca apesi foarte tare pe el nu e nici o diferenta, merge la fel ca inainte, adica praf

  9. bine ma frustatu-le,lasa sa mearga in mintea noastra,poate asa esti mai impacat cu situatia,el vorbeste de recalibrare software nu hardware,ceea ce e o diferenta,care o confirma mai multi….

  10. probabil merge doar in cazurile cand apesi 1 data si ia comanda ca si cum ai fi facut dublu tap. Dar in cazurile cand nu merge aproape deloc butonul decat daca apesi foarte tare pe el nu rezolva nimic.
    @Cosmin Razvan: nu pot sa il trimit la garantie, e luat de la baieti acum 1 an de zile cand nu aparuse iphone 4 in Romania, abia ce se lansase oficial de catre Apple. Solutia e sa il duc la un service, oare cat o costa schimbarea butonului?

  11. TheDog pai are garantie internationala… nu conteaza de unde a fost achizitionat … sa nu fi trecut un an ca sa expire garantia … poti verifica pe siteul Apple cand a fost achizitionat… la garantie te duci doar cu telefonul…nu-ti trebuie factura sau alt document

  12. si sa-l trimit unde? daca nu ma insel e luat din spania… prea multa bataie de cap, timp mult pierdut. Mai easy si mult mai fast e varianta cu schimbatul in service

  13. pai de service e vorba … sa te duci cu el la bucuresti la Noumax sau ce service-uri sunt autorizate … la Noumax te primeste fara factura sau altceva … poti sa-i contactezi inainte sa nu te duci degeaba … ei verifica dupa serialul telefonului :)) … daca faceai asta mai demult sigur il aveai rezolvat pana acu, dar daca nu asculti :)))

  14. si daca nu mai e in garantie? il schimb contra cost evident, dar depinde cat cer astia din service pt schimbarea butonului. Daca e mai mult de 1 mil mai bine il schimb singur (am desfacut complet deja un iphone 4 si stiu cu ce se mananca) Am ezitat sa iau un buton nou si sa il schimb eu din cauza ca nu sunt sigur daca e chiar de la buton sau de la placuta unde face contact butonul cand il apesi.

  15. asta folosesc si eu: activator + multigesture (cand esti intr-un joc activator nu te mai ajuta nu poti sa iesi din el decat cu multigesture – asta in caz ca nu pui din activator functia butonului home pe butoanele de volum sau on/off)
    eu folosesc tap and hold status bar pt comanda click buton, pt a iesi din joc multigesture (pinch). Nu prea imi iese pinch-ul deocamdata dar sper sa ma obisnuiesc pana la urma 😀

  16. am facut ce mi-ai zis cu recalibrarea si merge .. deocamdata … mie mi se intampla sa mearga bine o perioada iar dupa aia aleator sa nu mearga absolut deloc o scurta perioada … indeajuns cat sa-mi dea emotii ( l-am inchis odata si dupa cand incercam sa-l deschid apasand home si lock mi-am luat panica vietii mele …. m-am chinuit 15 minute sa-l pornesc …)

    nu mai zic ce fututa e treba daca ai si gevey si precum stiti si voi nu intodeauna cand dai reboot sau power off-on la device apare meniul cu accept asa ca trebuie sa in inchizi si deschizi de cate ori este nevoie …

    in ultimul timp , cand obs ca nu mai vrea butonul home fac asa :

    -daca sunt intr-un joc sau aplicatie , dau lock, apoi il apas din nou ca sa imi apara lockscreenul si apoi slide sus pt sbsettings si process si apoi delete jocului sau aplicatiei respective

    – pt multitasking am renuntat complet la double tap home button si am pus activatoru pe shake cand sunt pe homescreen ca sa-mi apara meniul cu multitasking dar mai nou nici pe asta nu-l mai folosesc prea des de cand mi-am instalat removebackground…

    am fost si la un service gsm si mi-au spus ca ma costa 80lei sa schimb butonul home cu unul original doar ca tipul mi-a mai spus ca a facut asta altui client cu 2 sapt in urma, a mers o perioada si apoi a reaparut problema …

    tot ce mi-as dori in momentul de fata e sa am un homebutton digital pe ecram,oriunde disponibil oricand … nu stiu daca este vre-un tweek de genul … e o idee d’a mea si o dorinta mai mult decat atat pe care sper sa o vad realizata ..

  17. Pentru cei care nu reușesc să scape de problemă prin recalibrare, mai sunt și alte metode:

    1) Bagi încărcătorul în iPhone, apoi apeși butonul home.
    sau:
    2) Bagi aer sub presiune prin cele două deschizături de o parte și de alta a orificiului în care se bagă încărcătorul, evtl. mai apeși pe carcasă de jur împrejurul butonului home.
    sau:
    3) Dai iPhone-ului “bătaie la fund”.
    sau un workaround pentru a ieși în Springboard fără butonul home:
    4) Activezi în prealabil parola pentru lockscreen din Settings, după care, pentru a reveni dintr-o aplicație în Springboard, închizi ecranul cu lock button de sus, apoi deschizi tot de-acolo și în lockscreen, după “slide to unlock”, când cere parola selectezi “emergency call”, după care revii fără să suni în lockscreen, bagi parola cerută și te regăsești în Springboard.

    Problema cu butonul home se pare că este praful care intră prin orificiile din partea de jos a telefonului și care formează un strat de jeg acolo, unde este și butonul home, astfel încât senzorul acestui buton devine înecat în jeg. Câteodată merge să recalibrezi senzorul ca să compensezi jegul, dar dacă e mult jeg, poate să ajute doar una din metodele de mai sus.

    Problema nu va mai apărea când Apple nu va mai plasa deschizături – speaker, microfon, deschizătură pentru încărcător – în apropierea butonului home, sau dacă izolează ermetic senzorul acestuia pentru a nu mai pătrunde praf acolo. Poate la un nou iPhone …

  18. salut!
    lucrez intr-un service gsm si vreau sa va zic ca nu exista asemenea calibrare 😀 Problema esta de la cama de metal care se oxideaza de la umezeala si nu mai face bine contact.Posibil sa va fi mers pentru ca ati tinut tasta apasata mai tare si se mai curata..

  19. Nu dar eu am povestit experienta mea, altii vad ca o sustin. Acum e normal ca un service gsm sa spuna ca e o problema fizica si trebuie schimbat butonul.

  20. @Costi: O fi unul din defecte si ceea ce zici tu, dar sa stii ca in ultimele luni am avut probleme cu butonul home la 3 bucati iphone 4, si la toate, dar fiecare dintre ele, cu un restore la 4.3.3 a revenit totul la normal. Unul dintre ele avea ios5 beta 2 instalat cu doar 2 luni inainte de probleme. celelalte 2 aveau 4.3.3 si 4.2 instalate cu mult timp in urma.

  21. @costi,o fi si partea cu praful adunat la senzor,dar in ultimile 2-3 zile tot am solicitat butonul la 3gs pt DFU si tot asa se misca background-ul la interval de o secunda uneori chiar 2 pina se deschidea background-ul,deci exista un lag pina sa folosesc metoda asta….dar fiecare are experienta lui,asa ca nu contest nici problemele celorlalti si intradevar am o pata mica de rugina pe unul din suruburi la carcasa,inca nu l-am desfacut,urmeaza probabil prin iarna sa schimb bateria ca deja are mai bine de 450 de cicluri si atunci o sa vad daca e ceva si pe la senzorul butonului…:)))

  22. Ce oxidare frate, ca ip4 al meu a avut problema asta din prima zi din care l am scos din cutie! Zaone esti foarte tare :)) a functionat si la mn, sper sa tina :D!

  23. Va salut baieti! Vreau sa va impartasesc si eu ce am patit saptamana (apropo de acest buton)trecuta si nu mi venea sa cred ca mai functioneaza fara probleme: saptamana trecuta i am facut o baie in toata regula la “paifonul “meu 4 a fost pur si simplu timp de o secunda si ceva dupa care l am uscat cat mai bine eu la un uscator puternic (dintr o baie)de se incinsese sa ia foc!!L am tot batut de palma si am scos tot ce am putut si de moment functioneaza normal, si acest buton…..de moment, poate mai tarziu se oxideaza cum am vazut comentariile!! Ce am vazu dupa si nu mi a dat prin cap si nu mi a zis nimeni sa l bag intr o punga cu orez!!Ca obsorbea toata apa!! Aviz patitilor! Sper sa se fi evaporat toata apa! ‘Nainte aifonistilor!!

  24. Ceea ce tocmai ai aratat nu se numeste calibrare ci inchiderea fortata a programelor din memorie. Este scrisa si in manual daca nu ma insel.Din cauza asta iti da impresia ca merge butonul. Eu sunt tot de aceasi parere cu costi, de obicei in peste 90% din cazuri problema este hardware.

  25. asta vroiam sa spun si eu cu landscape-ul,dar pe invers in sensul ca acum imi merge pe idevice.ro cind il tin lateral,inainte trebuia sa il intorc normal dupa ce deschideam aplicatia si apoi in lateral,acuma e ca la face,indiferent de pozitie pot sa vizualizez aplicatia fara probleme…asa ca inca un plus @Zaone….

  26. De regula in romania majoritatea iphone 4 vandute de cosmote sunt refurbished. Cei ce lucreaza in service stiu ce vorbesc(praf, par, suruburi uzate, etc in interior). De ce credeti ca sunt asa ieftine si “neverlocked”? Asa ca daca iti face de nou asa s-ar putea sa nu fie chiar asa de “nou”. Hai va pun sa faceti un test. Luati 2 iPhone 4 de la cosmote puneti aceeasi poza pe aman2 si vedeti ce diferenta de culoare e intre ele.

  27. Oficial nu sunt “refurbished”. dar de curiozitate am desfacut carcasele a 4 iphone abia desigilate si erau pline de praf, cu urme de degete pe baterie si pe componentele din metal, iar la 2 suruburile erau asa de folosite incat cu greu le mai puteai da jos. Mai am o intrebare: De ce service-ul autorizat din bucuresti apple nu vrea sa vada telefoane luate de la “Germanos” pe motiv sa il duc la ei???

  28. @liviulove poate ai dreptate…. eu am instalat aplicatia memory doctor si nu am avut problemele cu butonul home, se poate ca aceasta aplicatie rezolva problema acela!

  29. buna ziua!
    am si eu problema cu butonul Home
    rezolvare: suflat cu un compresor
    acum raspunde foarte promt

    incercati la benzinarii daca nu aveti compresor 🙂

    bafta!

  30. Multumesc mult, zaone !!! M-a ajutat foarte mult sfatul tau si m-a scutit de vreo interventie mecanica de rezolvare a problemei !!! Multumesc inca odata…faci o treaba foarte buna cu acest site !!!

  31. Genialilor, va iubesc:-*
    doar ce am executat manevra si functiineaza ca nou. am zis ca are o problema, deja ma gandeam cat as lua oe el si sa-l vand.
    Foarte multumesc!

  32. Salut,

    Sincer sa fiu la inceput nu am crezut, dar….am incercat si a functionat.

    Multumesc pentru solutie cat si celui care a postat-o.

    Zi buna.

  33. buna ! am o problema cu butonul power on /off de la un iphone 4, este blocat…nu este intrat in interior..arata normal doar ca nu se mai apasa deloc ! are cineva idee ce ar putea avea ? ! multumesc anticipat !

  34. eu am o problema cu butonul home: cand ii dau dublu-click ar imi intra normal in taskmanager sau cum se numeste meniul de joc care inchid aplicatiile, cand intru in ceva si apas butonul home imi iese din aplicatie fara nici o problema, DAR CAND SUNT DE EXEMPLU IN MENIUL AL 3-LEA SI APAS BUTONUL HOME NU SE MAI INTOARCE LA PRIMUL MENIU, RAMANE TOT LA AL TREILEA… CE E DE FACUT????

  35. Salut, nu se rezolva problema decat in service : daca mai e in garantie se schimba cu unul nou, daca nu mai e in garantie se va inlocui butonul Home . Chestia cu recalibrarea e… apa de ploaie !!!!

  36. Daca nu a functionat metoda propusa de Zaone, urmatorul pas pe care il puteti face e sa bagati cablul de alimentare in dispozitiv, sa apasati in jos pe plasticul cablului astfel incat sa atingeti butonul Home pe interior. Gata! 🙂

  37. Salut, am si eu o intrebare… Nu exista nicio aplicatie / solutie pentru punerea unui shortcut in drop down menu, pentru springboard ?? Adica, in momentul in care am deschis o aplicatie, sa nu mai fiu nevoit sa apas butonul home si sa pot cobori drop down menu si de acolo sa apas un shortcut care sa ma duca in spring board. Ar fi foarte util atat pentru cei care au probleme cu butonul home, cat si pentru cei care nu au, intrucat reduc semnificativ numarul de apasari.
    Nu de alta, dar schimbarea butonului costa intre 50-100 lei din cate stiu eu, si necesita demontarea din toate ‘oscioarele a telefonului (IPhone 4)

  38. din pacate la mine a functionat doar pentru maxim 5 minute aceasta metoda…atunci ce altceva as putea face in situatia mea?mc

  39. Sall iti multumesc mult de tot pt tot imi merge super bn mama si eu vroiam sal schim butonu la un servis gsm esti tare mersi mult de tot stima

  40. mi-a fost greu sa cred ca va merge dar am incercat si ..minune..butonul meu merge ca nou.de cateva saptamani ma chinuiam cu el .multumesc

  41. Si eu dupa instalarea IOS7 am obs ca merge foarte rau butonul , acum parca si-a revenit ! Oricum normal mi se parea ca butonul sa functioneze ok fara sa faci aceasta smecherie ! Mersi oricum de sfat !

  42. Nu imi mai functiona butonul home, incepusem sa ma intreb ce sa fac, noroc ca am intrat la aceasta postare. Acum functioneaza! Mersi!

  43. La mine nu a mers pe iphone 4 cu ios7, nu stiu ce sa fac, mam gandit ca e de la ios dal ce de power/lock isi fce treaba oricand foarte prompt, butonul de home cand vrea

  44. Ma ajuta si pe mine cineva? Nu-mi merge… Tin apasat butonul home , dar nu se intampla nimic. Daca stie cineva cum as putea sa mai incerc contact Y!M : outrageous_age

  45. super tare,chiar functioneaza 🙂 tocmai ma uitam de un telefon nou si am dat din intamplare de articolul tau,care a fost de un real folos.multumesc 🙂

  46. Butonul si-a revenit am iphonul 4 de and a aparut si am schimbat deja butonul o data acum eram pregatit sa il schimb din nou mersi pentru sfat .