Find My iPhone – un bug afisa Mac-urile altor persoane in interfata web

find my iphoneFind My iPhone este un sistem conceput de catre compania Apple pentru a le permite posesorilor de iPhone, iPad, iPod Touch si Mac sa isi localizeze sau blocheze complet produsele in caz de furt. Sistemul este acompaniat si de Activation Lock, in cazul iDevice-urilor, acesta blocand posibilitatea de a sterge datele unui produs Apple sau de a ii face restore fara a utiliza parola Apple ID-ului cu care s-a facut interconectarea cu Find My iPhone.

Practic Find My iPhone este un sistem complex menit sa le ofere securitate posesorilor de produse Apple, insa un bug aparut in cursul noptii trecute a demonstrat cat de periculoasa poate fi utilizarea sa, pentru unii. Conform unor utilizatori, in interfata Web a Find My iPhone(Mac in acest caz), erau afisate Mac-uri necunoscute pe care le putea sterge, bloca, sau catre care puteau trimite mesaje la discretie.

Utilizatorii nu cunosteau acele produse listate acolo, insa unii suspectau faptul ca ar fi vorba despre anumite Mac-uri vandute in trecut unor persoane, ele fiind conectate la un moment dat la Find My iPhone, insa din cauza stergerii nepotrivite au ramas conectate la sistem. Se pare ca un restore facut unui Mac nu sterge din NVRAM informatiile privind conectarea la Find My iPhone, iar astfel a fost posibila problema de aseara.

The exact nature of the problem is difficult to pin down, but a person aware of the issue says that this is likely related to users not properly erasing their Macs before transferring them to someone else. Sources have told us that following the steps on this Apple help document should fix it. That said, we’re still investigating since some users don’t seem to fall into that category, and have reached out to Apple for more information.

Pentru ca nu toti dintre cei care au vazut Mac-uri necunoscute in Find My iPhone au vandut un Mac inainte, compania Apple a initiat o investigatie pentru a afla ce anume a stat la baza problemei sistemului. Avand in vedere ca problema este mult mai complexa decat pare la o prima vedere, ramane de vazut ce va avea Apple de spus, insa daca la baza sta intr-adevar un bug, atunci lucrurile devin extrem de complicate.

Daca afisarea acelor Mac-uri in Find My iPhone are la baza informatii stocate in NVRAM, atunci problema se rezuma doar la stergerea incorecta, insa daca vorbim despre o problema a sistemului Apple, atunci este clar ca utilizatorii nu pot fi in siguranta.