2 milioane de aplicatii au fost aprobate in App Store

App Store hero2 milioane de aplicatii au fost aprobate pana acum in App Store, in aproape 7 ani de existenta a unuia dintre cele mai mari magazine de aplicatii virtuale pentru smartphone-uri si tablete, el fiind intrecut de Google Play Store la inceputul acestui an. Chiar si asa, App Store genereaza cei mai multi bani dintre toate App Store-urile existente, atat pentru compania Apple, cat si pentru dezvoltatorii care produc titluri pentru el.

Revenind acum la tema acestui articol, peste 2 milioane de aplicatii au fost aprobate in App Store pana in prezent, insa o treime dintre ele au fost sterse sau retrase de catre dezvoltatori de-a lungul timpului. In aceasta idee, in momentul de fata ar fi disponibile aproximativ 1.42 milioane de aplicatii pe care posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri le pot descarca, insa majoritatea sunt inutile.

Facand o impartire a aplicatiilor pe categorii, avem 22.700 de aplicatii pentru Mac, 925.000 de aplicatii pentru terminale iPhone si 419.000 de aplicatii pentru iPad, iar dintre cele aflate in ultimele doua categorii, peste 544 de mii sunt universale. Practic aplicatiile pentru iPhone domina App Store-ul, desi acest lucru este usor de inteles, cele pentru Mac sunt disponibile in cantitati foarte mici, iar cele universale sunt mai multe decat cele pentru ipad.

cate aplicatii are app store

Aceste date nu sunt exacte pentru ca se bazeaza pe feed-urile de aplicatii ale companiei Apple, insa sunt foarte aproape de adevar, asa ca stiti exact ce se ascunde in spatele maretului App Store al Apple. Desi numarul de aplicatii disponibile este foarte mare, problema sta intotdeauna in descoperirea celor mai bune, dar si in faptul ca Apple aproba foarte multe aplicatii inutile doar in ideea de a creste numarul de titluri disponibile.