iPhone 3D prezentat de Apple

iPad 3DiPhone cu ecran 3D, sau iPad cu ecran 3D, sunt prezentate de catre compania Apple intr-un nou brevet de inventie acordat celor din Cupertino in cursul zilei de astazi de catre autoritatile din SUA. Noile tipuri de ecrane 3D concepute de catre compania Apple ar putea afisa continut 3D fara a necesita o pereche de ochelari speciali, insa compania americana a pregatit o alta functie extrem de interesanta, in special pentru situatiile in care multiple persoane privesc ecranul.

Mai exact, compania Apple sustine ca poate prezenta imagini diferite pentru diverse persoane care privesc ecranul, un software special urmarind privirea utilizatorilor pentru a afisa imagini diferite in functie de modul in care privesc acestia ecranul. Imaginile diferite ar fi afisate simultan pentru toata lumea, deci vorbim despre o tehnologie extrem de interesanta pe care compania Apple nu a mai prezentat-o pe undeva pana acum.

Pentru a obtine o asemenea functionalitate, compania Apple ar folosi multiple layere, fiecare afisand un anumit tip de continut pentru ochii fiecarui utilizator, aceeasi tehnologie afisand inclusiv imaginile 3D fara ochelari. Pentru a putea face toate aceste functii, tehnologia ar urmari privirile utilizatorilor folosind un senzor de imagine, iar in functie de orientarea ochilor alege si imaginile care vor fi afisate.

Apple is looking into a way to provide both 3D and 2D images from the same display, without requiring any special ocular equipment like 3D glasses, according to a new patent application. The display would use gaze-tracking to serve specific images to viewers, and would be able to actually provide different images to multiple viewers at the same time.

In ideea prezentata de catre Apple, iPhone si iPad ar putea permite inclusiv jucarea de jocuri in multiple persoane cu impartirea ecranului pentru a prezenta fiecaruia dintre utilizatori o imagine complet diferita. Acelasi lucru este disponibil pentru anumite console portabile, insa daca este sa dam crezare afirmatiilor Apple, atunci tehnologia nu este chiar atat de departe de implementare in produsele sale.

Avand in vedere ca vorbim despre un brevet de inventie si nimeni nu stie cand sau daca o asemenea tehnologie va fi lansata, ramanem doar sa apreciem planurile celor de la Apple si nimic mai mult.