Apple Watch aproape ca dubleaza autonomia bateriei iPhone

Apple Watch dublare autonomie iphoneApple Watch aproape ca dubleaza autonomia bateriei iPhone, asta ne spune un utilizator care foloseste noul ceas inteligent al companiei Apple de mai bine de trei saptamani de zile impreuna cu un iPhone. Conform lui, autonomia bateriei propriului terminal iPhone aproape ca s-a dublat multumita modului in care Apple Watch preia o parte dintre sarcinile smartphone-ului celor din Cupertino in ceea ce priveste utilizarea aplicatiilor.

Mai exact, jurnalistul sustine ca dupa interconectarea cu Apple Watch si utilizarea zilnica, procentul din baterie ramas dupa o zi de lucru a crescut de la 20% la 50% multumita noului ceas al Apple. Pentru ca Apple Watch afiseaza notificari sau email-uri si mesaje, utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa aprinda ecranele terminalelor iPhone pentru a vedea informatiile, iar acest lucru genereaza o economisire majora a energiei.

After nearly three weeks of wearing an Apple Watch, I’m finally settling into a routine. And I’ve noticed a postive impact to my iPhone 6: Longer battery life. The way I use my phone, I never had a problem getting through single day with the iPhone. But I’d always charge it at night because the battery would typically be around the 20 percent capacity mark at day’s end. Now, it’s closer to 50 percent when I go to bed.

Toata “magia” sta in mentinerea ecranului inchis pentru perioade mai lungi de timp si vizualizarea de informatii direct pe ecranul Apple Watch, aceasta combinatie generand cresterea autonomiei bateriei, dupa cum era de asteptat. Practic nu vorbim despre altceva decat o simpla dezactivare a unei functii consumatoare de energie a iPhone pentru a reduce consumul de energie si a imbunatati autonomia bateriei, iar acest lucru a fost intalnit de destui utilizatori.

Partea interesanta a acestei experiente sta in faptul ca utilizarea unui smartwatch Android Wear nu a avut aceleasi rezultate in ceea ce priveste imbunatatirea autonomiei bateriei, dar pe de alte parte acele ceasuri inteligente nici nu preiau la fel de multe informatii. In concluzie, daca veti cumpara un Apple Watch, exista o sansa foarte mare sa aveti parte de o imbunatatire radicala a autonomiei bateriei.