iOS vs Android – care porneste mai repede ?

ios androidiOS si Android sunt in centrul multor discutii ale fanilor smartphone-urilor si de-a lungul anilor nimeni nu a reusit sa spuna cu certitudine care dintre cele doua sisteme de operare este mai bun, insa poate aceste test va va oferi o idee. Astazi va spun cat de repede pornesc unele dintre cele mai populare smartphone-uri existente pe piata in momentul de fata, ele ruland diverse versiuni ale sistemelor de operare Android si iOS concepute de catre companiile Apple si Google pentru publicul larg.

Avand in vedere ca vorbim despre doua sisteme de operare care au la baza configuratii diferite, dar si despre smartphone-uri diferite, trebuie sa privim tot acest test cu o foarte mare lejeritate, pentru ca nimic nu este egal din vreun punct de vedere. In ciuda acestui lucru, avand in vedere ca aceste terminale mobile se “lupta” pentru atentia noastra in momentul de fata, trebuie sa stim care merita cumparat sau nu.

iOS versus Android – care porneste mai repede pe smartphone ?

  1. Samsung Galaxy Note 4 – Android 5.0.1 – 21.3 secunde;
  2. Samsung Galaxy S6 – Android 5.1 – 21.6 secunde;
  3. LG G3 – Android 4.4.2 – 25.3 secunde;
  4. iPhone 6 – iOS 8.3 – 26.1 secunde;
  5. iPhone 6 Plus – iOS 8.3 – 28 secunde;
  6. Sony Xperia Z3 – Android 5.0.2 – 34.4 secunde;
  7. Google Nexus 5 – Android 5.1 – 37.6 secunde;
  8. HTC ONE M9 – Android 5.0.2 – 37.6 secunde;
  9. HTC ONE M8 – Android 5.0.1 – 38.9 secunde;
  10. Google Nexus 6 – Android 5.1 – 53.3 secunde.

Dupa cum puteti vedea, Samsung Galaxy Note 4 este “regele” acestui test, insa Samsung Galaxy S6 nu se plaseaza la o distanta chiar atat de mare in spatele sau, diferenta de 0.3 secunde fiind insesizabila in viata de zi cu zi. Sesizabila va fi totusi diferenta de 4 secunde fata de LG G3, de 5 secunde fata de iPhone 6 sau de aproape 7 secunde fata de iPhone 6 Plus, terminalele celor de la Apple avand rezultate mult sub asteptari.

In aceeasi pozitie problematica plasam inclusiv Google Nexus 6, acest smartphone reusind sa porneasca in aproape 1 minut de la apasarea butonului, lucru greu de imagina de la un terminal care are atat de multa putere de procesare.

2 COMENTARII

  1. Cred ca repornesc telefonul o data pe luna, uneori nici atat, chiar ar trebui sa vad ca pe un avantaj ca porneste cu cateva secunde mai repede unul sau altul?:))