Care sunt cele mai folosite tablete iPad ?

Dimineata v-am spus ce modele ale iPhone inca sunt folosite in lumea intreaga, iar acum vine randul tabletelor iPad sa ajunga in atentia noastra, in aceasta situatie lucrurile fiind ceva mai interesante. Prima tableta iPad a fost lansata de catre compania Apple in anul 2010 pentru utilizatori si exact precum in cazul iPhone 4, lansat in acelasi an, inca exista destule unitati in folosire.

Conform unei companii americane specializate pe analizarea pietelor globale ale terminalelor mobile, iPad 2 este cea mai folosita tableta in lumea intreaga, acest lucru fiind cat se poate de normal, avand in vedere ca ea a fost vanduta timp de 3 ani de zile. Beneficiind de reduceri masive de pret si de suport indelungat, iPad 2 a cucerit milioane de oameni de pe planeta si este folosita in continuare la scara larga.

Conform datelor, cele mai folosite tablete iPad sunt : iPad 2 – 22.3%, iPad Mini – 19.9%, iPad Air – 17.1%, iPad 4 – 14.6%, iPad 3 – 9.9%, iPad Mini 2 – 7%, iPad Air 2 – 5.9%, iPad 1 – 1.9% si iPad Mini 3 – 1.4%. Practic tabletele cele mai ieftine sunt folosite in numar cel mai mare si acest lucru este perfect normal deoarece ele au avut parte si de cele mai multe vanzari in baza preturilor accesibile.

tablete ipad active 2015

La polul opus se afla cele mai recente tablete ale Apple, iPad Air 2 si iPad Mini 3, ele nereusind sa convinga un numar chiar atat de mare de clienti ca merita cumparate, iar in cazul celei din urma este si foarte clar de ce. Apple incearca sa isi mentina tablete iPad ca produse relevante pe piata, insa ramane de vazut in ce masura va reusi sa faca acest lucru intr-o piata de tablete care este saturata.