Prima Pagina iPhone iPhone – iata ce modele sunt active si care sunt cele mai...

iPhone – iata ce modele sunt active si care sunt cele mai folosite

Dupa 8 ani de existenta a iPhone, astazi avem posibilitatea de a vedea o privire de ansamblu asupra impartirii modelelor de terminale aflate in continure in utilizare, o companie americana reusind sa furnizeze o serie de date extrem de interesante. Conform cifrelor neoficiale, aproximativ 475 de milioane de terminale iPhone ar fi active pe intregul glob, cifra fiind una impresionanta pentru compania Apple.

In imaginea de mai jos aveti o impartire pe modele a tuturor terminalelor care sunt active in momentul de fata si observati ca iPhone 6 are un avantaj destul de mic fata de iPhone 5S, insa el este surprinzator. Daca ne gandim ca iPhone 5S este vandut de mai bine de un an si jumatate de zile de catre Apple si are o cota de utilizare mai mica decat iPhone 6, atunci ne dam seama de ce este acest terminal atat de popular.

Conform datelor agentiei americane, avem urmatoarele cote de utilizare pentru terminalele iPhone : iPhone 6 – 25.7%, iPhone 5S – 23.8%, iPhone 5 – 14.1%, iPhone 4S – 10.9%, iPhone 6 Plus – 9.5%, iPhone 5C – 8.8%, iPhone 4 – 6.8% restul modelelor de terminale iPhone insumand doar 0.% din totalul celor active.

iPhone modele active

 

Ca sa fiu sincer, sunt surprins ca iPhone 6 Plus nu a reusit sa atraga un numar mai mare de utilizatori, insa poate ca acest lucru este de asteptat avand in vedere dimensiunile ecranului sau. Este arhicunoscut faptul ca fanii iPhone prefera ecranele de dimensiuni potrivite, iar iPhone 6 s-a dovedit a avea ecranul potrivit pentru anul 2015, insa nu se stie cum vor evolua trend-urile in viitor.

Totusi, avand 475 de milioane de terminale iPhone, potential, active in lumea intreaga, compania Apple are in fata un numar enorm de utilizatori care ar putea face upgrade in viitor la noi modele ale terminalelor sale. iPhone 6S se anunta a fi un upgrade mult mai important decat se credea si daca lucrurile vor sta asa, atunci exista foarte multi posesori de terminale iPhone 4 sau iPhone 4S care ar putea trece la el.

 

 • Jack

  Citeam un articol acum cateva zile in care se spunea ca dintre toate telefoanele i6 si i6 Plus vandute sub 30% sunt upgrade-uri facute de clientii traditionali Apple restul (cea mai mare parte) sunt veniti din tabara Android. Acum, vanzarea s-a facut, banii s-au luat, dar clientii Android sunt mult mai nestatornici decat cei ai iOS (ca sa zic asa!) in ceea ce priveste brandul, ei chiar daca raman in tabara Android trec foarte usor de la o marca la alta, iar Apple ar trebui sa nu se bazeze prea mult pe clientii astia noi pentru ca ar putea disparea la fel de bine cum au soisit. Cred, totusi, ca sub 30% dintre vechii clienti de iPhone care au trecut la un model mai nou e un semnal de alarma care s-ar putea sa “sune” intr-un an-doi.

 • Pingback: Care sunt cele mai folosite tablete iPad ? | iDevice.ro()

 • maricel

  Cel mai folosit iphone
  Este ip4 al meu de 4 ani
  Si mai merge înca 2 ani

 • Andrei

  eu folosesc un iphone 4s , mi se pare cel mai fiabil si frumos , de as fi avut si ios 5 pe el era perfect.
  de cand a murit jobs apple face treaba de mantuiala. plecand de la software si ajungand la noile terminale.