Iata ce smartphone-uri au cele mai mari ecrane in comparatie cu carcasa

cel mai mare ecran smartphone 1Smartphone-urile cu ecrane mari, denumite in lumea larga si phablet, incep sa ocupe un rol din ce in ce mai important in vietile consumatorilor, insa implementarea unui ecran mare este doar jumatate din “problema” pentru producatori. Cand implementezi un ecran mare intr-un smartphone trebuie sa fii foarte atent ca marimea ecranului sa fie proportionala cu marimea carcasei, altfel risti sa ai o carcasa mai mare decat ecranul, lucru nedorit, desi compania Apple il face an de an cu terminalele sale.

Un website din Danemarca s-a gandit totusi sa ne arate care dintre phablet-uri au cele mai mari ecrane in raport cu carcasele, calculand in procente ce portiune din panoul frontal al terminalelor este coupat de ecran. Conform lor, Sharp Aquos Crystal are cel mai mare ecran in raport cu carcasa, ecranul ocupand nu mai putin de 78.5% din suprafata panoului frontal, o adevara realizare pentru companie.

In urma sa avem Sharp Aquos Crystal 2 cu 77.2%, Oppo R7 Plus cu 76.6%, LG G2 cu 76.1% si LG G3 cu 75.3%. In cazul tuturor acestor smartphone-uri, dar si a altor cateva vizibile in imaginea de mai jos, ecranul are un rol atat de important incat ocupa cea mai mare parte a panoului frontal, permitandu-le utilizatorilor sa foloseasca dispozitive de dimensiuni rezonabile, dar cu ecrane mari.

La polul opus al graficului regasim terminalele companiei Apple, ecranul iPhone 6 Plus ocupand 67.9% din panoul frontal, cel al iPhone 6 ocupand 65.3% din panoul frontal, in timp ce ecranul iPhone 5S ocupa 60.9% din ecranul frontal. Practic Apple nu este chiar atat de interesata sa le ofere utilizatorilor mai mult ecran in comparatie cu carcasa, dar acest lucru era stiut de mult.

Din pacate pentru noi, compania Apple nu se gandeste chiar atat de mult la modul in care ar trebui sa arate un smartphone cu ecran mare pentru a fi foarte eficient si a avea dimensiuni potrivite, cei din Cupertino fiind doar concentrati pe pastrarea design-ului “iconic” al iPhone.

cel mai mare ecran smartphone