Iata de ce Jony Ive a devenit primul Chief Design Officer al Apple

Jony Ive si sotiaIn cursul noptii trecute Tim Cook a facut un anunt surprinzator, dar fara un ton foarte oficial, numindu-l pe Jony Ive in functia de Chief Design Officer din cadrul Apple. Noua pozitie a fost creata special pentru Jony Ive, insa numirea lui nu a fost anuntata oficial de catre compania Apple printr-un comunicat de presa si deocamdata nu se regaseste in pagina dedicata liderilor companiei americane.

Acum daca va intrebati de ce a fost nevoie de crearea unei noi functii in cadrul Apple si de promovarea a doi angajati in functia de vicepresedinti, ei bine mai jos veti afla. Jony Ive este un familist convins si nu este un fan al sistemului educational din SUA, asa ca cu cativa ani in urma a decis ca ai sai copii vor urma cursurile institutiilor educationale din Marea Britanie.

Cu cativa ani in urma Jony Ive a fost pe punctul de a parasi compania Apple pentru a se muta inapoi in Marea Britanie si pentru a petrece mai mult timp cu familia, insa o compensatie financiara considerabila l-a convins sa renunte la idee. Renuntarea a fost doar temporara, asta pentru ca acum Jony Ive l-a convins pe Tim Cook sa ii creze o functie speciala si doi subordonati care sa-i administreze proiectele.

He and wife Heather, who met while they were studying at Newcastle Polytechnic, are said to want to educate their twins in England. He still visits the institution in the north-east to give masterclasses, giving up part of his three weeks’ annual leave. A friend of the family told The Sunday Times: ‘Unfortunately he is just too valuable to Apple and they told him in no uncertain terms that if he headed back to England he would not be able to sustain his position with them.’

Jony Ive va conduce in continuare divizia de design din cadrul Apple, insa nu va fi implicat atat de mult precum in trecut, el delegand o mare parte dintre atributiile sale catre doi vicepresedinti care controleaza echipele ce dezvolta interfata iOS/OS X sau design-ul industrial al produselor pe care le ruleaza. Jony Ive va da indicatii cu privire la directia pe care trebuie sa o aiba procesul de dezvoltare al software-ului sau al produselor hardware, insa subordonatii sai vor interactiona zilnic cu echipele.

In timpul liber obtinut prin degrevarea de aceste indatoriri, Jony Ive va petrece mai mult timp in Marea Britanie si se pare ca va lucra indeaproape cu arhitectii care ofera indicatii privind constructia Apple Campus 2. Separat, Ive va contribui la imbunatatirea design-urilor Apple Store-urilor, deci talentul sau va fi folosit in alte zone de interes majore pentru compania Apple.

Concluzionand, familia este principalul motiv pentru care Jony Ive isi asuma un nou rol in cadrul Apple.

2 COMENTARII