Android Pay – noul serviciu de plati mobile al Android M

Android Pay in Android MAndroid Pay este noul serviciu de plati mobile al Android M, compania Google anuntandu-l in cursul acestei zile in cadrul Google I/O 2015, el reprezentand o noua tentativa de a convinge utilizatorii sa faca plati mobile. Succesul Apple Pay a motivat compania Samsung sa dezvolte Samsung Pay, iar in cazul Google vorbim despre Android Pay implementat in Android M, cei de la Google alegand un mod de prezentare a denumirii care este extrem de similar cu cel ales de catre compania Apple.

Android Pay le va permite comerciantilor sa integreze API-urile celor de la Google direct in propriile aplicatii pentru a permite autorizarea si efectuarea platilor mobile, astfel ca sunt eliminati procesatorii de plati clasici. Pentru a se asigura ca are succes in SUA, Google a incheiat intelegeri cu AT&T, Verizon si T-Mobile in vederea implementarii Android Pay in terminalele compatibile NFC vandute pe piata.

Practic Google se vede nevoita sa lanseze acest sistem pentru a avea un raspuns in fata Apple Pay, asta in urma insuccesului generat de catre Google Wallet, majoritatea utilizatorilor evitandu-l. Acum ramane de vazut daca Android Pay se va dovedi a avea succes sau nu, insa exista sanse mici ca el sa depaseasca Apple Pay in viitorul apropiat in ceea ce priveste numarul de tranzactii procesate.