Contul WhatsApp Messenger poate fi furat cu Siri, iata cum (Video)

furt cont WhatsApp MessengerContul tau WhatsApp Messenger poate fi furat cu ajutorul Siri, asistentul personal al celor de la Apple putand deveni un ajutor al unui hot care va fura iPhone-ul atunci cand nu sunteti atenti. In clipul video de mai jos aveti prezentata intreaga procedura prin care poate fi furat un cont WhatsApp Messenger folosind asistentul personal Siri, insa totul este posibil doar daca hotul are telefonul vostru la indemana.

A doua parte a problemei implica faptul ca voi sa va fi identificat in iOS si in fata Siri cu un contact care are numarul fostru de telefon atasat, altfel intreaga procedura nu poate fi realizata de catre cineva. Dupa cum veti vedea si in clip, totul incepe cu intrebarea Siri care sunt datele voastre de contact prin simpla rostire a expresiei My Contact, asistentul listand informatiile inregistrate din agenda de contacte pentru voi.

Cum furi un cont WhatsApp Messenger ?

Aici vorbim despre adresa sau adresele de email, ori numarul sau numerele de telefon listate de catre voi si identificate pentru Siri folosind aplicatia Configurari, Settings, a sistemului de operare. Dupa listarea numarului vostru de telefon, hotul il poate introduce intr-o aplicatie WhatsApp Messenger deschisa in terminalul sau pentru a se autentifica in sistem.

https://www.youtube.com/watch?v=uIZhSNgpmOY

Dupa inregistrarea numarului vostru de telefon in aplicatia sa, hotul va trebui sa astepte 5 minute pentru ca avea optiunea de a cere sa fie sunat de catre WhatsApp pentru a primi codul de inregistrare in sistem. Dupa acceptarea apelului telefonic pe iPhone-ul furat, hotul poate purta conversatii cu oricare dintre contactele voastre, daca ele sunt listate in terminal sau daca le stie numarul de telefon.

Avand in vedere acceptarea apelurilor poate fi facuta in LockScreen, ecranul de blocare, chiar daca aveti un cod de siguranta setat, din pacate nu sunteti protejati de aceasta vulnerabilitate a sistemului de operare. In ciuda acestui lucru, exista totusi cativa pasi pe care ii puteti face pentru a va proteja contul WhatsApp Messenger, dar asta implica renuntarea la unele functii :

  1. dezactivati Siri in LockScreen, ecranul de blocare din Configurari > Touch ID & Passcode, Settings > Touch ID & Passcode si debifati Siri;
  2. stergeti identificarea voastra in Siri din Configurari > General > Siri > Informatiile mele, Settings > General > Siri > My Info, sau stergeti contactul cu datele voastre.

Urmand acesti doi pasi va veti proteja contul WhatsApp de orice hoti.