Insteon lanseaza primul produs HomeKit

Insteon Hub Pro HomeKitHomeKit este un sistem conceput de catre compania Apple pentru a le permite posesorilor de iDevice-uri sa isi controleze gadget-urile inteligente din case cu ajutorul iOS 8 si a unor aplicatii dedicate. Apple are HomeKit in dezvoltare de aproape un an de zile si nu il va lansa oficial in cadrul WWDC 2015, insa asta nu ii opreste pe unii parteneri ai celor din Cupertino sa aduca pe piata o serie de produse compatibile cu sistemul.

 

Prezentate initial in cadrul CES 2015, o parte dintre aceste produse sunt lansate fara ca HomeKit sa fie oficial suportat de catre compania Apple in iOS 8 sau iOS 9, cei din Cupertino avand inclusiv pregatita o aplicatie speciala pentru el. iOS 9 Home este denumirea acestei aplicatii, iar daca lucrurile vor decurge precum sunt planurile producatorilor, atunci ea va permite controlarea acestor noi produse.

We’re excited to be shipping our HomeKit-enabled Insteon Hub and releasing the Insteon+ mobile app, enabling the mass consumer market to live in a world where all of their connected devices work together in perfect harmony. HomeKit streamlines home automation for consumers, brings together multiple manufacturers and offers advanced features like remote control and voice control through integrations with Siri.

Desi teoretic saptamana viitoare, in cadrul WWDC 2015, ar fi trebuit sa fie prezentate primele produse HomeKit, iata ca Insteon a anuntat lansarea unui prim produs din aceasta categorie. El este un hub care le permite utilizatorilor sa controleze diverse gadget-uri inteligente folosind o aplicatie dedicata, compatibilitatea HomeKit oferind posibilitatea de a controla si alte dispozitive ce au framework-ul disponibile.

Vandut la pretul de 149 de dolari, produsul celor de la Insteon va fi disponibil pentru livrare incepand din luna iulie, el putand controla luminile, muzica, draperiile si multe altele dintr-o casa. Separat Insteon va oferi compatibilitate si cu alte produse HomeKit care vor mai fi lansate in lunile urmatoare, compania putand fi prezenta inclusiv la WWDC 2015.