Apple dezvolta castile inteligente pentru iPhone

Apple casti inteligenteApple dezvolta o pereche de casti inteligente pentru iPhone, companiei americane fiindu-i inregistrat un brevet de inventie in care este descrisa noua tehnologie care se afla in momentul de fata in stadiul de proiectare si verificare. Conform brevetului de inventie acordat companiei Apple, aceasta pereche de casti ingelitenge ar putea detecta daca unul sau multipli utilizatori folosesc respectivele casti simultan.

In cazul in care castile inteligente sunt folosite simultan de catre multiple persoane, acestiea sunt capabile sa imparta stream-urile audio in asa fel incat fiecare sa aiba parte de cea mai buna experienta. Mai exact, fiecare dintre utilizatori va putea asculta, daca doreste, o piesa diferita de celelalte persoane, totul fiind directionat din iPhone sau iPad, dar si din castile inteligente special create.

Pentru a determina utilizare de catre multiple persoane, castile folosesc o varietate de senzori de orientare care in baza analizarii miscarilor detecteaza prezenta uneia sau a mai multor persoane. In ceea ce priveste senzorii folositi, se pare ca Apple intentioneaza sa combine senzori capacitivi cu senzori pentru lumina ambientala si diverse parghii pentru a detecta contactul.

An electronic device may be coupled to an accessory such as a pair of earphones. The earphones may have multi-user sensor structures that determine whether or not the earphones are being shared by multiple users. The multi-user sensor structures may include an angle sensor configured to measure an angle at the Y-junction of a cable associated with the pair of headphones.

Amplasarea acestor senzori depinde si de tipul de casca pe care compania Apple l-ar putea produce, design-ul acesteia fiind in esenta cel in baza caruia este decisa pozitionarea pentru a detecta mai usor contactul cu utilizatorii. In cazul in care nu s-ar putea implementa senzorii in casca, Apple descrie o metoda prin care senzorii ar putea fi implementati direct in cablul care face legatura cu terminalul iPhone si controleaza volumul sau alte functii.

Ideea din spatele acestor casti inteligente este extrem de interesanta si cu siguranta si-ar gasi aplicare in lumea intreaga cu multi utilizatori dornici sa o foloseasca, dar cine stie cand sau daca ea va fi vreodata implementata intr-un produs.