Apple va vinde obligatiuni in valoare de 2 miliarde de dolari in Japonia

Apple JaponiaApple va vinde obligatiuni de peste 2 miliarde de dolari, sau 250 de miliard de yeni, in Japonia, miscarea fiind confirmata de catre documentatie depusa la U.S. Securities and Exchange Commission in SUA. Aceasta agentie federala supravegheaza toate tranzactiile economice facute pe pietele bursiere si nu numai, astfel ca Apple trebuia sa isi inregistreze actiunile cu ea inainte de a le face in Japonia.

Conform acestei documentatii oficiale, Apple vinde obligatiunile cu o dobanda de 0.350%, ele urmand a avea scandenta in 10 iunie 2020, dobanda urmand a fi platita semi-anual in 10 iunie si 10 decembrie incepand cu luna decembrie a acestui an. Obligatiunile puse in vanzare in Japonia pot fi cumparate atat de catre investitori locali, cat si de catre investitori internationali, deci probaibl si cei din SUA vor profita de ocazie.

Conform Apple, vanzarea de obligatiuni are rolul de a finanta rascumpararea de actiuni, platile de dividende, finantarea cheltuielilor curente, achizitii si plati de datorii catre diverse entitati. Cei de la Goldman Sachs International si Mitsubishi UFJ Securities International vor organiza vanzarea de obligatiuni a celor de la Apple, iar daca se intampla sa fiti interesati de ea, puteti afla mai multe informatii de pe website-urile lor.

Compania Apple are o rezerva monetara de peste 170 de miliarde de dolari, insa obisnuieste sa genereze venituri prin vanzari de obligatiuni, lasand cea mai mare parte a rezervei sale in conturi bancare si investitii.