Xiaomi va cumpara Blackberry

Xiaomi cumpara BlackberryXiaomi va cumpara Blackberry, sau cel putin asta sustine CEO-ul celor de la Xiaomi pe Weibo, cea mai mare retea de socializare a Chinei, el obisnuind sa efectueze diverse anunturi importante acolo. Afirmatia de astazi nu este chiar atat de surprinzatoare, avand in vedere ca acum aproximativ o saptamana de zile am aflat ca Microsoft, Xiaomi, Lenovo si alte companii sunt interesate sa cumpere Blackberry in momentul de fata.

Desi deocamdata nu exista informatii clare privind posibile discutii dintre Xiaomi so Blackberry in ceea ce priveste o posibila achizitie, CEO-ul chinezilor rareori face afirmatii false, asa ca orice este posibil. Desigur ca el nu a anuntat faptul ca vreo discutie ar fi fost incheiate privind achizitionarea companiei canadiene si exista sanse foarte mari ca o achizitie sa nu aiba vreodata loc si nu din cauza neintelegerilor pe plan financiar.

Blackberry este in momentul de fata compania cu cele mai multe smartphone-uri utilizate de catre agentii guvernamentale, lideri de state, lideri de agentii guvernamentale, etc. Avand in vedere ca exista pericolul ca o companie din China sa cumpere Blackberry si sa aiba acces nelimitat la infrastructura sa, exista o foarte mare sansa ca guvernul canadian, si nu numai, sa se opuna acestei vanzari.

Niciunul dintre guvernele vestice nu va privi cu ochi buni o posibila achizitie pe care Xiaomi ar intentiona sa o faca, iar daca intr-un final Blackberry va reusi sa obtina permisiunea de a vinde compania, probabil clientii sai vor renunta la servicii. Niciun guvern nu doreste sa aiba servicii oferite de catre una dintre tarile asiatice si imi vine greu sa cred ca Obama, sau viitorii presedinti americani, vor folosi smartphone-uri controlate de catre chinezi.

Acestea fiind spuse, desi CEO-ul Xiaomi spune ca a sa companie va cumpara Blackberry, daca o va face, atunci va ramane fara marii clienti guvernamentali care inca tin in functiune compania canadiana.