iPin Laser Ruler masoara distantele cu un iPhone

iPin Laser RuleriPin Laser Ruler este un accesoriu prezentat la Computex in Taipei zilele acestea si cu ajutorul sau orice persoana care detine un iPhone poate masura distantele dintre terminalul sau si obiectele aflate in vecinatate. Accesoriu se introduce in portul audio de 3.5 mm al terminalelor iPhone pentru a prelua curent, apoi isi activeaza laserul pentru a afisa un punct pe obiectul catre care dorim sa calculam distanta, imaginea de mai sus fiind cat se poate de clara.

Deschiderea unei aplicatii pe iPhone va activa camera terminalului care va focaliza punctul creat de catre laserul accesoriului si va calcula distanta dintre terminalul nostru si acel punct proiectat pe obiect. Conform producatorilor dispozitivul are o rata de eroare de 1% in cazul masurarii distantelor de pana la 3 metri, depasirea acestora oferind citiri inexacte in majoritatea cazurilor.

iPin Laser Ruler este un accesoriu dedicat celor carora le place sa se joace cu terminalele iPhone si eventual sa se laude in fata prietenilor cu ceea ce poate face un smartphone, deoarece in majoritatea altor conditii ideea este inutila. Exceptie face totusi situatia in care doriti sa faceti multe masuratori si doriti sa salvati toate datele intr-un format care este mai apoi usor de transferat pe un calculator, aplicatia fiind extrem de utila aici.

iPin Laser Ruler urmeaza sa fie lansat pe piata pana la finalul acestui an la un pret de 56 de dolari, destul de mare daca luam in calcul faptul ca pretul unei simple role de masurare este de peste 10 ori mai mic.