Google Chrome va imbunatati automat autonomia bateriei laptop-urilor

Google Chrome imbunatatire autonomie baterieGoogle Chrome va imbunatati automat autonomia bateriei laptop-urilor, compania Google implementand in browserul sau o modificare menita sa rezolve principala problema a programului sau. Extrem de multi utilizatori ai Google Chrome se plang de doua principale, consumul exagerat de memorie RAM si afectarea autonomiei bateriei laptop-urilor, iar cei de la Google au gasit o metoda de a rezolva cel putin una dintre aceste doua probleme.

In imaginea de mai sus aveti prezentata rezolvarea celor de la Google pentru autonomia bateriei, compania americana creand un software care dezactiveaza automat continutul flash din pagini pentru a reduce consumul de resurse si implicit autonomia bateriei. Google a colaborat cu Adobe pentru acest sistem, el detectand continutul flash dintr-o anumita pagina si dezactivandu-l pe cel care nu este chiar atat de important.

When you’re on a webpage that runs Flash, we’ll intelligently pause content (like Flash animations) that aren’t central to the webpage, while keeping central content (like a video) playing without interruption. If we accidentally pause something you were interested in, you can just click it to resume playback. This update significantly reduces power consumption, allowing you to surf the web longer before having to hunt for a power outlet.

Conform celor de la Google, noua functie reduce serios consumul de resurse si imbunatateste semnificativ autonomia bateriei laptop-urilor, sau cel putin acesta este rezultatul testelor celor de la Google. Deocamdata noutatea este disponibila in versiunile beta ale Google Chrome, insa ea urmeaza sa fie oferita public dupa inca o perioada de testare care are menirea de a verifica existenta unor eventuale probleme cu diverse pagini web sau configuratii de laptop-uri.

Din pacate compania Google nu ofera detalii cu privire la posibilul spor de autonomie pe care il poate castiga un utilizator in urma acestei schimbari, asa ca ramane sa vedeti in ce masura optiunea va este de folos, sau nu.