Apple si noua iconita iTunes inspirata din trecut

iconita iTunes 13Pentru OS X El Capitan compania Apple a implementat o noua iconita dedicata programului iTunes care ne permite sa administram aplicatiile din iPhone, iPad sau iPod Touch, dar sa si accesam magazinele online ale celor din Cupertino.

In imaginea alaturata puteti vedea in stanga noua iconita oferita de catre compania Apple, ea fiind inspirata, dupa cate se pare, dintr-unul dintre vechile logo-uri folosite de catre Apple, cele trei culori de la baza logo-ului fiind usor modificate si aplicate in iconita iTunes.

Apple schimba aproape bianual iconitele programului iTunes intr-o tentativa de a obtine versiunea perfecta pentru utilizatori, sau poate doar pentru a da senzatia de schimbare in desktop-ul OS X sau Windows, iar versiunea de anul acesta pare sa fie mai potrivita cu rolul programului.

iTunes este vazut in principal ca un brand dedicat muzicii, iar compania Apple a facut in 2015 un logo care sa inspire faptul ca accesarea programului iti va oferi acces la continut variat din diverse domenii, nu doar muzica sau clipuri video muzicale.

Desigur ca nu toata lumea este multumita de schimbarea implementata de catre compania Apple, insa daca va uitati la imaginea de mai jos veti observa ca Apple a incercat o data la cativa ani sa vina cu ceva nou, indiferent daca acest lucru era pe placul utilizatorilor.

Din 2001 si pana in 2010 compania Apple a schimbat 6 logo-uri pentru iTunes, insa 4 dinter ele au reprezentat doar foarte usoare modificari ale culorii elementului principal, in timp ce in 2014 schimbarea a fost ceva mai puternica.

Partea interesanta este ca in 2003 Apple a schimbat trei logo-uri, iar pana in 2006 le-a mentinut, urmand ca apoi pana in 2010 sa nu mai faca vreo schimbare pentru iconita programului sau, in ciuda faptului ca a fost criticata.

Apple se afla de foarte multa vreme in cautarea unei iconite “perfecte” pentru iTunes, insa e putin probabil sa o gaseasca prea curand.