Blackberry intentioneaza sa lanseze un smartphone Android

Blackberry AndroidBlackberry intentioneaza sa lanseze un smartphone echipat cu sistemul de operare Android al celor de la Google, compania canadiana incercand in acest mod sa atraga noi clienti in lumea intreaga.

Cei de la Blackberry ar incerca sa aduca pe piata un smartphone cu noul sistem de operare in urma tentativei esuate de a castiga noi clienti cu smartphone-urile lansate in cursul anului trecut, vanzarile generate de catre acestea fiind mult sub asteptari.

Avand in vedere ca smartphone-urile Blackberry nu mai sunt in atentia utilizatorilor obisnuiti de ceva vreme, compania canadiana incearca sa isi concentreze atentia spre dezvoltarea de software pentru terminale mobile si administrarea acestora.

The sources, who asked not to be named as they have not been authorized to discuss the matter publicly, said the move to use Android is part of BlackBerry’s strategy to pivot to focus on software and device management. BlackBerry, which once dominated smartphone sales, now has a market share of less than 1 percent.

Avand in vedere ca Blackberry este o companie recunoscuta pentru securitatea software-ului sau, implementarea de terminale Android ar pune cel mai probabil in discutie vanzarea continua catre agentii guvernamentale din intreaga lume.

Stim cu totii ca Android-ul nu este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare pentru terminale mobile si va fi foarte interesant de vazut cum ar putea reusi Google sa il securizeze pentru a-si pastra clientii importanti.

Daca Blackberry va reusi acest lucru si va lansa un smartphone cu sistem de operare Android, atunci are sanse foarte mari sa isi recastige o buna parte din coata de piata pierduta in fata Apple sau Samsung.