iOS 9 Safari elimina o functie utila

iOS 9 Safari vizualizare desktopiOS 9 Safari a fost gandit de catre compania Apple cu eliminarea uneia dintre functiile pe care foarte multe persoane au considerat-o ca fiind extrem de utila, ea permitandu-ne sa accesam versiunea desktop a unui website la alegere.

Mai exact, apasand pe bara de adresa a Safari ne este afisat un meniu cu bookmark-urile disponibile, iar in iOS 8 deasupra lor am vedea in mod normal optiunea de a adaga acel website la favorite sau de a vizualiza versiunea sa desktop.

In iOS 9 Safari acest lucru nu mai este valabil, compania Apple eliminand ambele optiuni din interfara browserului sau pentru iPhone, iPad sau iPod Touch-uri, dar asta fara a anunta in vreu fel schimbarea pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Avand in vedere ca unele website-uri permit vizualizarea lor in versiunea dedicata calculatoarelor, existenta acestei functii era utila deoarece versiunile mobile ale website-urilor ofera uneori mai putine functii decat cele pentru calculatoare.

Problema este ca multe website-uri au design-uri special concepute pentru a se modifica in functie de marimea ecranului, asa ca aceasta functie era inutila, aceeasi fiind situatia si in cazul website-urilor care redirectionau utilizatorii spre un domeniu pentru a vizualiza versiunea mobila.

Avand in vedere ca iOS 9 este deocamdata in versiune beta, exista sanse ca Apple sa implementeze din nou aceasta optiune pentru utilizatori, insa ramane de vazut daca acest lucru se va intampla pana in toamna.

UPDATE: Dupa cum au remarcat agerii cititori ai iDevice.ro, optiunea a fost mutata in meniul Share Sheets.

iOS 9 Safari vizualizare desktop share sheets