Creatorul Cydia prezinta un Apple Watch hack care ruleaza aplicatii native (Video)

Apple Watch aplicatii nativeCreatorul Cydia impreuna cu un cunoscut dezvoltator de aplicatii si un dezvoltator de tweak-uri pentru jailbreak au dezvoltat si prezentat un Apple Watch hack care ruleaza aplicatii native pe ceasul inteligent al companiei Apple.

In clipul video de mai jos puteti vedea in actiune realizarea lor, aplicatia nativa fiind rulata de catre Apple Watch fara ca un iPhone sa fie conectat la el pentru a compila aplicatia, astfel ca vorbim despre un succes intr-o prima tentativa de a face Apple Watch util.

Jay Freeman, saurik si creator al Cydia, Adam Bell, producator de tweak-uri pentru jailbreak, si Steve T-S sunt cei trei care au realizat aceasta aplicatie nativa, ea avand cel mai probabil la baza si noul SDK lansat de Apple pentru a dezvolta asemenea titluri.

Desi SDK-ul nu permite dezvoltarea unor aplicatii chiar atat de “native” precum si-ar dori unii, iata ca acesti trei dezvoltatori au reusit sa il “muleze” dupa propriile dorintesi sa produca o aplicatie care poate rula singura pe Apple Watch fara prea multe probleme.

Apple a promis ca watchOS 2.0 va oferi pentru Apple Watch o multitudine de functii noi, printre care se numara si aplicatii ceva mai utile pentru posesorii ceasului inteligent, insa se pare ca va fi nevoie de unele hack-uri pentru a aduce functionalitatea completa.

Desi vorbim despre un hack pentru a rula aplicatii native pe Apple Watch, aceasta modificare nu este totusi una menita sa dea de inteles ca un jailbreak ar urma sa fie lansat in viitorul apropiat pentru ceasul inteligent, acest lucru fiind putin probabil acum.