Apple este laudata pentru modul in care protejeaza datele utilizatorilor in fata autoritatilor guvernamentale

apple transparenta date utilizatoriCompania Apple a fost laudata de catre EFF, Electronic Frontier Foundation, pentru modul in care protejeaza datele utilizatorilor in fata autoritatilor guvernamentale si pentru oferirea de informatii privind cererile facute pentru oferirea de date.

Apple publica de aproximativ un an de zile date privind cererile facute de catre autoritatile guvernamentale privind furnizarea de date din conturile sau smartphone-urile anumitor utilizatori, indicand si numarul de cereri aprobate sau respinse.

Dupa cum veti vedea si in documentul publicat de catre cei de la EFF, companiile Apple si Dropbox au primit cate 5 stele, printre altele, insa cei de la Google au primit doar trei stele, in timp ce Facebook a primit patrus tele, deci ele nu protejeaza la fel de bine utilizatorii.

Adobe, CREDO, Sonic, Wickr, Wikimedia, WordPress.com si Yahoo au fost laudate la fel precum Apple sau Dropbox pentru protejarea utilizatorilor si oferirea de informatii privind cererile pentru furnizarea de date, astfel ca daca folositi aceste servicii, stiti ca sunteti protejati.

Desi Apple a fost laudata anul acesta si anul trecut primind 5 stele, in cei trei ani anteriori compania Apple a primit doar cate o stea pentru modul in care ofera informatii privind cererile guvernamentale pentru furnizarea de date, deci foarte multe s-au schimbat de-a lungul anilor.

Tim Cook a sustinut in repetate randuri ca protejarea datelor utilizatorilor este foarte importanta pentru Apple si compania a fost laudata pentru sistemele de securitate implementate in iOS ori OS X, iar acum primeste laude si pentru transparenta.

Din pacate Apple nu protejeaza chiar atat de grozav informatiile noastre, cel mai periculos malware pentru iPhone fiind anuntat in cursul zilei de ieri, el permitand furtul de parole din aplicatii.