Apple lanseaza un program de inlocuire pentru HDD-urile iMac

iMac inlocuire HDDIn cursul serii trecute compania Apple a anuntat lansarea unui program pentru inlocuirea numitor HDD-uri ale iMac, acestea avand probleme de functionare atat de grave incat exista sansa ca utilizatorii sa piarda date importante prin stricarea subita a componentei.

Din program fac parte doar iMac 27 inch vandute intre decembrie 2012 si septembrie 2013, insa doar modelele cu HDD-uri de 3 TB vor beneficia de o schimbare gratuita a componentei ca parte a acestui program fie intr-un Apple Store fie la un service autorizat Apple.

Pentru ca vorbim despre o problema importanta, compania Apple contacteaza posesorii de iMac-uri care pot fi afectati de catre aceasta problema pentru a ii informat cu privire la programul de inlocuire, iar utilizatorii pot verifica eligibilitatea intr-o pagina dedicata a Apple.

In cazul in care posesorii acestor modele ale iMac au inlocuit HDD-ul inainte de initierea acestui program, compania Apple le ofera posibilitatea de a cere o returnare a banilor cheltuiti pentru procedura, insa numai daca ea a fost facuta intr-un service autorizat Apple.

Apple has determined that a very small number of 3TB hard drives used in 27-inch iMac systems, may fail under certain conditions. These systems were sold between December 2012 and September 2013. Apple or an Apple Authorized Service Provider (AASP) will replace affected hard drives free of charge.

Programul initiat de catre compania Apple este valabil pana in 19 decembrie 2015, sau pana la maxim 3 ani de la data achizitiei iMac-ului afectat, deci nu mai tarziu de septembrie 2016 pentru cei care au facut achizitia in luna septembrie 2013.

Puteti verifica pagina Apple de eligibilitate in link-ul mentionat ca si sursa pentru acest articol.