Scrii mesaje in timp ce te plimbi? In curand o vei putea face in siguranta!

pasaje texteSaptamana aceasta in Belgia trotuarele au fost special impartite pentru a crea o portiune speciala pentru cei care scriu mesaje SMS in timp ce se plimba pe strada, iar ideea a fost preluata inclusiv de catre o universitate americana.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata una dintre scarile interioare ale universitatii din Utah Valley, o portiune fiind dedicata celor care nu sunt atenti la tot ceea ce se intampla in jurul lor si doar scriu mesaje SMS in timp ce se plimba.

Desigur ca exista o portiune pentru alergat si una pentru cei care doar se plimba, insa ele existau si inainte, asa ca elementul de noutate este portiunea in care oamenii neatenti se pot plimba linistiti si se pot izbi unii in altii din neatentie.

Actiunea celor din Utah Valley este similara celei luate de catre autoritatile belgiene, principala motivatie fiind protejarea oamenilor care se pot rani si isi pot distruge smartphone-urile din neatentie in timp ce scriu mesajele.

When you have 18- to 24-year-olds walking on campus glued to their smartphones, you’re almost bound to run into someone somewhere; it’s the nature of the world we live in. But that isn’t the reason we did it — we used that fact to engage our students, to catch their attention and to let them know we are aware of who they are and where they’re coming from. The design was meant for people to laugh at rather than a real attempt to direct traffic flow.

Desigur ca este mult mai indicat sa fiti foarte atenti pe unde mergeti in loc sa scrieti mesaje in timpul unei plimbari, insa ramane ala atitudinea fiecaruia sa se protejeze singur si sa isi protejeze smartphone-ul in timpul plimbarilor.