Apple Watch afecteaza exporturile ceasurilor elvetiene

Apple Watch export ceasuriApple Watch a fost lansat in luna aprilie pentru comanda online cu livrare la cateva saptamani distanta de plansarea sa, insa asta nu a oprit milioane de oameni din a cumpara noul ceas inteligent produs de catre compania Apple, iar asta in detrimentul ceasurilor clasice fabricate in elvetia.

Conform celor mai recente cifre, aproximativ 2.8 milioane de Apple Watch-uri au fost comandate doar in SUA pana la 1 iunie, cifra fiind enorma, dar numai o parte din vanzarile inregistrate intr-un total din 9 tari de pe glob in care produsul a fost pus in vanzare de catre compania Apple.

Pentru a imbunatati lucrurile si mai bine pentru cei de la Apple, informatii publicate ieri de catre federatia producatorilor de ceasuri elvetiene dezvaluie faptul ca vanzarile de ceasuri elvetiene au inregistrat prima scadere din 2009 si pana in prezent.

Vorbim despre o scadere cu 9% a vanzarilor de ceasuri in luna mai, produse in valoare de 1.9 miliarde de dolari fiind exportate de catre Elvetia, scaderea venind in luna anterioara lansarii Apple Watch in cateva tari de pe glob, Elvetia neaflandu-se printre ele.

Swiss timepiece exports had their biggest monthly drop in more than five years as the strong franc and the introduction of the Apple Watch weighed on deliveries. Shipments slid 8.9 percent to 1.71 billion francs ($1.9 billion) in May, the Federation of the Swiss Watch Industry said on its website Thursday. That’s the steepest percentage decline since November 2009 and means exports in the first five months of the year fell 0.3 percent.

Elvetienii incearca sa explice scaderea prin faptul ca luna mai a fost cu 2 zile mai scurta anul acesta si ca franc-ul a pierdut din “putere” pe pietele valutare, insa se pare ca temerile producatorilor elvetieni de ceasuri incep sa se adevereasca.

Daca si in lunile urmatoare scaderile vor continua, atunci este clar ca Apple Watch afecteaza negativ vanzarile de ceasuri clasice, iar acum va fi extrem de interesant de vazut care va fi raspunsul elvetienilor.