Apple influenteaza viitorul tehnologiei Bluetooth

Apple membru Bluetooth SIGCompania Apple este implicata direct in evolutia tehnologiei Bluetooth in viitor, cei din Cupertino avand de la inceputul acestui an un angajat ca si secretar al consiliului care administreaza tehnologia.

Mai mult decat atat, astazi aflam ca Apple a devenit un membru promoter al Bluetooth Special Interest Group, aceasta pozitie oferindu-le celor din Cupertino dreptul de a vota in sedintele in care se discuta modul in care va evolua standardul Bluetooth.

Intel, Lenovo, Ericsson, Microsoft, Nokia si Toshiba sunt celelalte companii importante din cadrul acestui consiliu, fiecare dintre ele avand un membru in consiliul director care adminsitreaza grupul, astfel ca Apple poate influenta de acum si modul in care evolueaza standardul.

Apple has long been a key participant in the Bluetooth ecosystem. Since 2011, the company has provided guidance and knowledge to the Bluetooth SIG through its participation as an Associate Board Member. We’re excited to welcome Apple to its new role in the organization and on the SIG board.

In ultimii ani compania Apple a implementat tot mai multe functii care au la baza tehnologia Bluetooth, iar noul sau rol ii ofera o putere si mai mare in a convinge companiile competitoare in legatura cu modul in care ar trebui sa evolueze Bluetooth.

In aceasta idee, compania Apple ar putea sustine dezvoltarea de tehnologii noi care permit o administrare mult mai eficienta a autonomiei bateriei in timpul utilizarii Bluetooth, dar si multe alte schimbari ce ar putea aduce o suita de functii noi pentru iDevice-uri.

Apple a fost primita “cu bratele deschise” de catre actualii membri ai Bluetooth SIG, iar daca ne uitam in trecut la modul in care a influentat Apple evolutia cartelelor SIM, ne putem da usor seama ca si in cazul Bluetooth vor exista schimbari majore.