iPhone 6 standard costa 47,678 de dolari in Venezuela

iPhone 6 scump venezuelaDaca in Romania iPhone 6 costa 2999 LEI in magazinele online, in Venezuela smartphone-ul celor de la Apple are un pret similar cu cel al unei masini de lux si asta spune foarte multe despre nivelul inflatiei din tara Americii de Sud.

Conform unei publicatii americane, magazinele locale vand iPhone 6 la pretul de 47,678 de dolari, de aproape 70 de ori mai mare decat pretul complet al unui iPhone 6 vandut in SUA, acesta fiind de aproape 700 de dolari cu toate taxele adunate.

Diferenta este enorma si vine din cauza numeroaselor embargouri impuse tarii, acestea distrugand economia si ridicand inflatia la un nivel greu de imaginat pentru o tara normala, astfel ca un iPhone 6 costa acolo la fel de mult ca o masina de lux in restul lumii.

Pretul unui iPhone 6 echivaleaza cu 41 de salarii minime pe economie in Venezuela, astfel ca doar un numar extrem de restrans de persoane bogate isi pot permite sa cumpere un terminal de la un magazin local, lucrurile fiind diferite daca ele calatoresc in alte tari.

Yet the government has tightened disbursements as shrinking oil revenue means fewer dollars to go around. That, combined with a dearth of inventory, has made the newest mobile devices ultra-hot commodities. Apple Inc.’s iPhone 6 sells for about 300,000 bolivars ($47,678) at local e-commerce site Mercado Libre, about 41 times the country’s minimum monthly wage of 7,325 bolivars.

Acesta este cel mai mare pret practicat pentru terminale iPhone 6 oriunde pe glob in momentul de fata, iar daca va gandeati ca preturile din Romania sunt mari, atunci ar fi bine sa va uitati la cei din Venezuela, ei neavand posibilitatea de a cumpara un asemenea dispozitiv.

Acestea fiind spuse, iPhone 6 este un bun de lux in anumite tari de pe glob, un bun pe care unii oameni nu si l-ar putea permite intr-o viata, lucru care nu este in aceeasi masura valabil in tarile europene, inclusiv in Romania.

5 COMENTARII

  1. Pleci cu iphone-ul dupa tine in concediu, il vinzi acolo si iti faci super concediu, iti mai raman bani sa iti cumperi si o masina cand te intorci in tara :)))