Un iPhone flexibil este dezvoltat de Apple pentru lansare

iPhone flexibilUn iPhone flexibil a fost pana acum doar un mit pe care diverse concepte ni l-au prezentat in nenumarate randuri in ultimii ani, insa se pare ca produsul urmeaza sa devina realitate deoarece compania Apple are in proces de dezvoltare un asemenea dispozitiv.

Conform unor surse din lantul de parteneri ai companiei Apple, cei din Cupertino sunt extrem de seriosi in a implementa ecrane OLED flexibile in terminalele iPhone in viitor, discutand deja cu partenerii pentru posibila oferire de componente pentru asemenea dispozitive.

Conform informatiilor, se pare ca abia in cursul anului 2018 ar putea fi luata decizia lansarii unui terminal iPhone cu ecran OLED flexibil, insa asta doar daca vor fi rezolvate diversele probleme pe care aceste tipuri de ecrane le au si pe care le-am vazut la terminalele Android.

iPhone cu ecran flexibil face parte din viitorul Apple

Mai exact, problemele ecranelor OLED cu saturatia culorilor, acuratetea culorilor afisate si nivelul slab de luminozitate al ecranului in conditii de luminozitate puternica impiedica Apple sa implementeze acest tip de componente in actualele terminale iPhone.

According to an industry source, Apple is “serious” about transferring its flagship product lineup to one equipped with organic light-emitting diode (OLED), screens as those displays can solve its existing weak points such as color saturation, accuracy, and brightness. The source added that if Apple releases an iPhone with an OLED-based flexible screen, it will create a huge market, as Apple has not yet used the technology in its flagship models.

Apple a implementat ecrane OLED doar in Apple Watch deocamdata, insa asteapta ca ai sai parteneri sa rezolve problemele acestei tehnologii pentru a putea face transferul catre terminale iPhone, dar se pare ca 3 ani sunt necesari pentru acest lucru.

Conform sursei asiatice, LG Display intentioneaza sa dedice o linie de productie de LCD-uri pentru a creste productia de ecrane OLED flexibile pentru Apple, coreenii fiind pregatiti sa produca aceste componente la scara industriala abia in cursul anului 2017.

“It is very likely that the first flexible iPhone may be introduced in 2018, as Apple’s top-tier display suppliers are working on it,” the source said. In particular, LG Display, Apple’s top display supplier, plans to shift one of its LCD lines in Gumi factory into an OLED line to expand its annual manufacturing capacity of OLED displays, aiming at their mass-production in 2017.

Practic astazi vedem un zvon care incearca sa prezica viitorul urmatorilor 3 ani de zile ai companiei Apple, insa e greu de spus de pe acum ce va face compania in 2018 si ce produs va lansa pe piata, desi nu este chiar atat de greu de ghicit.

Din moment ce aceste zvonuri apar, este clar ca Apple testeaza un iPhone cu ecran OLED flexibil, insa el este foarte departe de a fi pregatit pentru lansare pe piata, asa ca va fi interesant de vazut ce va reusi Apple sa faca pentru el in urmatorii 3 ani de zile.