iPhone 6S are sanse de a intrece iPhone 6 in vanzari

iphone 6s vanzariiPhone 6 si iPhone 6 Plus sunt de departe cele mai populare smartphone-uri ale companiei Apple, depasind fara drept de apel orice alt iPhone sau combinatie de doua iPhone-uri lansate pana in prezent de catre cei din Cupertino.

Avand in vedere numarul mare de terminale comercializate de catre cei de la Apple in perioada 2014 – 2015, unii se intreaba daca in perioada 2015 – 2016 Apple va reusi sa vanda cel putin la fel de multe unitati catre fanii din lumea intreaga interesati sa cumpere un smartphone nou.

Conform unui studiu facut recent, o agentie de analiza a pietei smartphone-urilor sustine ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus au sanse mari sa-si depaseasca in vanzari predecesorii, iar la baza succesului lor ar putea sta abonamentele de telefonie mobila ale utilizatorilor.

Conform analistilor, innoirea contractelor de telefonie mobila ar fi principalul motiv pentru care Apple vinde iPhone-uri catre utilizatori, astfel ca in cazul iPhone 6S utilizatorii care au cumparat terminale iPhone 5S ar trebui sa faca upgrade catre noul model.

While there has been concern regarding AAPL going ex-growth in Dec-Qtr, our survey work shows carrier contracts are the bigger driver for refresh cycles, implying 6s cycle should be positive given contract renewals and sustained expansion of 4G networking in China. We are raising our estimates ahead of Street expectations for June, FY15/FY16 but maintaining our OP rating and $150 target.

Desigur ca separat de cei care isi cumpara un smartphone o data la doi ani exista si fanii Apple care isi cumpara fiecare model nou indiferent cand expira perioada contractuala a abonamentului lor de telefonie mobila, acesta fiind nucleul dur care genereaza vanzari sustinute anual.

In cazul Apple fidelitatea atinge un nivel de 83.4% in randul utilizatorilor, in timp ce in cazul Samsung vorbim despre un nivel de fidelitate de doar 64.2%, astfel ca Apple are un imens avantaj in fata competitorilor sai, insa ramane de vazut ce performante de vanzari vor avea iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

3 COMENTARII

  1. iar iphone 7 va zic de acum sa nu m ai aveti nevoie de analisti va genera vanituri m ai mari ca iphone 6s si 6s plus….:D adica chiar trebuie analisti ? ma apuca rasul e ca in noaptea minti.. pe principiu ” ma apa e uda “

  2. Exact ce ziceam si eu acum ceva vreme intr-un alt post despre 6S,reînnoirea ab-lui odata la 2 ani,5S-6S-7S,din S in S o dau,si ca mine sunt multi. După mine e cel mai mare upgrade pe partea de hardware decla primul iPhone din 2007 încoace. Primul iPhone cu procesor triple-core,primul iPhone cu 2 gb ddr,si ala ddr4!
    Va rupe fâsul la orice roboțel chiar si in 2016,sunt convins.

  3. @ amfetamin, care este placerea de a te raporta mereu la “robotei”, la “androizi”, etc? Daca nu iti pasa ce fac “ceilalti”, ar trebui sa nu ii bagi in seama.