iPhone 6S cu rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K

iPhone 6S rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus rezolutie 2KiPhone 6S cu rezolutie 1080p si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K, acesta este cel mai recent zvon aparut in cursul zilei de ieri in Asia, el sugerand faptul ca Apple pregateste o schimbare majora pentru noile sale terminale. In momentul de fata iPhone 6 are o rezolutie de 1334 x 750 pixeli, in timp ce iPhone 6 Plus are o rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, astfel ca vorbim despre un salt major pentru rezolutiile ambelor terminale.

Daca zvonul este adevarat, atunci iPhone 6S ar urma sa aiba un ecran de 4.7 inch cu rezolutie de 1920 x 1080 pixeli, in timp ce iPhone 6S Plus ar urma sa aiba un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 2560 x 1440, sau undeva in apropierea sa. Practic vorbim despre un salt imens in rezolutie facut de catre compania Apple la un an dupa o miscare similara si va spun inca de aici ca schimbarea pare putin probabila.

iPhone 6S cu rezolutie Full HD si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K?

Avand in vedere ca anul trecut Apple a crescut rezolutiile ecranelor terminalelor sale iPhone, exista sanse minime ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus sa treaca printr-o schimbare similara si acest lucrua re o explicatie logica. Vorbim desigur despre strategia Apple promovata de-a lungul anilor, compania americana incercand sa nu ingreuneze munca dezvoltatorilor de aplicatii pentru paltforma iOS.

In momentul de fata nu foarte multe aplicatii au grafica 100% compatibila cu ecranele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, iar o schimbare de rezolutie nu va aduce absolut niciun castig pentru utilizatorii de rand. Daca Apple ar creste iar rezolutiile, aplicatiile vechi s-ar vedea si mai prost pe ecrane, iar compania americana deocamdata nu are vreo intentie sa le dea si mai mult de munca dezvoltatorilor sai.

Desigur ca separat de aceasta strategie exista si problemele hardware pentru sustinerea unor rezolutii atat de mari, compania Apple fiind nevoita sa implementeze procesoare si placi grafice mai puternice, lucru pe care nu intentioneaza sa il faca acum. Daca ne gandim la iPhone 7 sau poate iPhone 7S, atunci da, cresterea in rezolutie este posibila, insa in cazul iPhone 6S si iPhone 6S Plus lucrurile nu stau asa.

7 COMENTARII

  1. Eu spun ca este posibil,6S va rula versiunile aplicațiilor de 6 Plus,iar 6S Plus va avea rezoluție de iPad si va rula aplicații de iPad,deci o sa devină un mini iPad mini.

  2. Exclus, este doar un zvon, dar acesta este cel mai improbabil..mai degraba cel cu rose gold se va adeveri decat acesta. Greu, pt baterie care si asa este la limita pt iphone 6 chiar daca cpu va fi pe 14nm,iar 6s plus chiar e ok cu 1080p asa cum este
    Singurul impact care il poate face o companie, preferabil este apple este cea a bateriei..daca apple ar reusi sa scoata 20h usage…

  3. Dupa parere mea,ma repet cu aceasta afirmatie dar sunt sanse de 70-80% sa vedem rezolutii mai mari pe 6s si 6plus S.
    In primul rand FHD fata de Hd nu aduce o dif prea mare de consum,mai ales daca tehnologia actuala pt display-uri permite ca acestea sa fie si mai subtiri si mai ieftin si economic de produs si chiar cu consum mai redus de energie fata de display-urile de pe ip6.Deci practic la acelasi consum ca acum sau nesemnificativ mai mare se va putea urca rezolutia la FHD pt ip6 si la QHD pe 6plus S(care concureaza cu maj phableturilor si deja de la sf lui 2014 multe au qhd,apple va trebui sa mearga cu aceasta rezolutie pe care o aduce acum inca un an,deci ar fi aiurea din mom ce se zvoneste note5 chiar cu UHD).Acestea fiind spuse nu imi pare nimic iesit din comun ci chiar de bun simt sa se intample acest lucru,chiar daca apple vor tine la minimalizarea costurilor deja vor fi mult prea aspru criticati,dupa parerea mea.Plus ca mai mult ca sigur in mom de fata nu vor urca prea mult poate chiar deloc ca si costuri sa obtina rezolutii mai bune .Cat despre consum cu noul chip A9,care va fi mai lejer cu bateria poate chiar semnificativ mai bun si probabi vom vedea o baterie de 2000-2100 mah pt 6S (Ca deja pe Plus nu se pune problema de marire fiind arhisuficienta) sunt sanse f mari sa se implineasca aceste zvonuri.

  4. Problema tine de costul componentelor. Apple baga componente destul de ieftine, pentru a-si mari profitul, dar uneori adopta tehnologii avangardiste, scumpe (vezi Thunderbolt, USB-C, ecran 5K pentru Mac, etc.)

  5. Oricum de la 300 ppi în sus ochiul uman nu mai vede diferența, sau ceva de genul era duma când mărul râdea de rezoluțiile mai mari. Ăsta chiar dc intre rez unui I6 și a unui Note 4 diferența e ca de la pamant la cer. Unde sunt acum cei care spun ca nu vor cifre/specificații. În acest caz nu mai vorbim de copiere? Apple a redevenit trend fallower? Mă rog cam ăsta a și fost mereu, mereu în urma competiției doar ca nu avea bunul simt de a recunoaște. Mereu spuneau ca tehnolog încă nu merita a fi implementata=nu o pot ei stăpânii încă.

  6. […] iPhone 6S cu rezolutie Full HD si iPhone 6S Plus cu rezolutie 2K au fost anuntate acum cateva saptamani de zile de catre un zvon aparut in Asia multumita unor surse locale. Atunci el parea putin credibil, insa se pare ca la baza sa sta initiativa Apple de a creste rezolutia viitoarelor sale terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa exista sanse destul de mici ca acest lucru sa se intample din cauza problemelor de productie. […]