iOS 8.4 – probleme de performante si rezolvari

iOS 8.4 performanteiOS 8.4 a fost lansat pentru iPhone, iPad si iPod Touch in cursul zilei de marti, compania Apple oferindu-ne in mod oficial Apple Music si Beats 1 Radio, plus o noua aplicatie Muzica prin care putem accesa aceste servicii.

Separat de aceste noutati importante, compania Apple a modificat usor si modul in care functioneaza iOS 8.4, astfel ca unii utilizatori au raportat diverse probleme de performanta dupa instalarea actualizarii, unele terminale functionand mai greu decat in cazul utilizarii iOS 8.3.

Vorbim in principal despre iPhone, iPad si iPod Touch-urile vechi care au hardware nu foarte puternic, acestea avand unele probleme un a rula fluid toate meniurile si functiile disponibile in iOS 8.4, suficient de multi utilizatori plangandu-se din cauza acestui lucru chiar si pe forumurile Apple.

In baza a ceea ce au raportat diversi utilizatori si in baza a ceea ce am testat eu, dezactivarea anumitor animatii ale sistemului de operare poate genera o imbunatatire dramatic a performantelor iOS 8.4 pentru terminalelor cu hardware vechi, insa asta presupune renuntarea la anumite functii.

Cum rezolv problemele de performanta ale iOS 8.4 ?

In meniul Settings > General > Accessibility, Configurari > General > Accesibilitate veti gasi toate optiunile pentru modificarile pe care urmeaza sa le faceti, unele dintre ele implicand inclusiv un respring pentru interfata de utilizatori in vederea activarii sau dezactivarii.

Pentru a imbunatati performantele iPhone, iPad sau iPod Touch-urilor vechi in iOS 8.4 va trebui sa activati optiunea Reducere Miscare, Reduce Motion, si sa activati optiunea Reducere Transparenta, Reduce Transparency, ele dezactivand animatii care genereaza un consum mare de date.

Separat de acestea, o alta optiune pe care trebuie sa o dezactivati se numeste Perspective Zoom, ea fiind afisata in cazul aplicarii anumitor wallpaper-uri, dezactivarea facandu-se inainte de a aplica acel wallpaper prin meniu Settings > Wallpaper, Configurari > Wallpaper.

Efectuand aceste modificari veti putea folosi un iOS 8.4 mult mai rapid pe iPhone, iPad si iPod Touch-urile voastre.

36 COMENTARII

  1. După ce am schimbat funcțiile menționate de voi , funcționează mai prost iOS 8.4 . Eu personal cred ca nu trebuie dezactivat nimic ,testat de mine personal!

  2. Eu am scăpat de toate problemele astea trecând la Galaxy S6. Am fost posesor de iPhone încă de la primul model din 2007 și mi-a fost puțin teamă să trec la Android dar până la urmă am făcut acest pas și vreau să spun că nu regret absolut deloc. Faza cu Android este un sistem de operat inferior… bla bla bla… astea sunt doar mituri și legende. Nu știu cum funcționează alte versiuni de Android și alte dispozitive pe care rulează Android, dar combinația Galaxy S6 și Android 5.1.1 este net superioară iPhone și IOS și nu trebuie să încep să dezactivez jumătate din funcțiile telefonului cum făceam la iPhone ca să funcționeze decent. Iar bateria, cu toate funcțiile activante, ține dublu față de iPhone 6(pe care îl deține sora mea).

  3. “Adrian”, mergi la un medic, se pare că Apple ți-a spălat creierul. Pentru asta sunt făcute blocurile, pentru ca oamenii să își împărtășească experiențele. Sau, din punctul tău de vedere, cei care nu pupă în fund Apple nu au voie să își împărtășească experiențele?

  4. Intr-adevăr bateria ține mai puțin , animațiile nu mai au fluiditate , se mișcă execrabil 🙁 .. L-am instalat de 5 ori “pe curat” …

  5. La mine la iphone 6 dupa ce am
    Instalat 8.4 se incalzea telefonul si bateria scadea foarte repede dar dupa ce i am dat un restart totul a revenit la normal

  6. Am făcut si eu tot ce ai spus aici zaone, dar acum sacadează pr Facebook de numa,, cum ți se pare?? In rest merge fb pe 5s

  7. Pe iPhone 6, merge impecabil…..bateria tine la fel de bine ca si inainte! De asemenea si pe iPad 4, merge mult mai bine decat iOS 8.3! Din punctul meu de vedere este un update reușit! Am vb si cu alți prieteni, si de asemenea nu au nicio problema!

  8. Pt iphone 4s cel mai bine a fost cu 7.1.2 , acum am 8.2 si e binisor oricum regret.Am testat si 8.3 , dar nu mai poate 4s si cred ca 8.4 cu cydia e dezastru .

  9. @MIHAIDAMAS, s-a reancarnat Pruteanu in tine. Deviezi de la subiect. Din cate stiu eu, asta este un blog de tehnologie, nu de “hai sa corectam greselile de ortografie”. Greseli de ortografie toata lumea face, mai importante sunt cele gramaticale.
    @RaduD, acum vrea sa vanda iPhone-ul 6 si sa treaca la un Galaxy S6 Edge.

  10. Pe iphone 4s merge perfect , s-a rezolvat eroarea care apărea la icloud privind spațiul liber si in rest ce sa zic eu sunt mulțumit. Bateria tine parca putin mai mult si nu prea se mai încălzește atunci cand te joci prea mult pe el. Un update reușit zic eu din punctul meu de vedere.

  11. Sunt singurul care dupa 8.4 pe un 5s nu mai pot cauta in contacte? Nu imi mai apare tastatura sa pot cauta un anumit contact 🙁