Prima Pagina spotify Spotify isi roaga clientii sa nu cumpere abonamente prin App Store

Spotify isi roaga clientii sa nu cumpere abonamente prin App Store

Spotify abonament AppleRazboiul dintre Apple si Spotify se intensifica astazi, cea de-a doua companie recomandandu-le clientilor sa nu cumpere abonamente pentru serviciul sau premium prin aplicatia dedicata iOS, ci direct prin website-ul sau.

Cei de la Spotify intentioneaza sa le trimita un email clientilor prin care sa ii notifice in legatura cu faptul ca pot economisi nu mai putin de 3 dolari daca aleg sa cumpere un abonament prin website-ul sau in locul App Store, suma reprezentand un sfert din pretul abonamentului disponibil prin App Store.

Mai exact, in momentul de fata utilizatorii Spotify platesc 13$ pentru a cumpara abonamentul folosind un Apple ID si doar 10 dolari pentru a cumpara acelasi abonament direct prin website-ul celor de la Spotify, diferenta fiind de 3 dolari intre cele doua preturi percepute.

Avand in vedere ca Apple percepe un comision de 30% pentru toate vanzarile facute prin intermediul App Store, inclusiv in ceea ce priveste abonamentele, cei de la Spotify ii ataca acum prin convingerea clientilor sa economiseasca bani evitand Apple.

Spotify nu isi permite sa plateasca acel comision al Apple la abonamentele incheiate, astfel ca a decis sa creasca pretul in cazul vanzarilor facute prin App Store, insa acum le recomanda clientilor sa evite Apple deoarece platesc un abonament mai scump decat restul lumii.

Avand in vedere ca Apple Music a fost lansat martea trecuta si este un competitor direct al Spotify, miscarea companiei americane este clara de a reduce incasarile Apple, cel putin pentru serviciu sau, insa decizia de a le recomanda clientilor sa evite Apple ii va afecta serios.

Mai exact, Apple va retrage, cel mai probabil, aplicatia Spotify din App Store pentru aceasta reclama, iar utilizatorii vor ramane fara posibilitatea de a mai actualiza aplicatia deoarece Spotify nu va mai avea in ce magazin sa o publice pentru descarcare.

Miscarea Spotify dezvaluie faptul ca Apple Music i-a provocat probleme in ceea ce priveste atragerea de utilizatori noi sau mentinerea celor vechi, insa aceasta initiativa cu siguranta nu o va ajuta chiar atat de mult.

 • marian_24

  Enorm de mare comisionul.

 • iTu

  “spotify intentioneaza sa trimita mail”, mi-e greu sa cred ca incep ei un “razboi” cu apple sau sa faca reclama negativa la apple.
  sincer pana acuma imi place mai mult spotify decat apple music, poate vin in cele 3 luni gratis cu ceva updaturi,schimbari.
  apple music nu mi se pare destul de pus la punct in ceea ce priveste playlist’urie, e cam harababura.

 • gabi

  Google Music este foarte bun.

 • jefe

  Ba eu cred ca se pot lupta cu Apple pe acest plan deoarece detin monopolul. Totusi cred ca Apple incearca sa devanseze Spotify prin acel continut original de care dispun, gen emisiunile, pentru ca altfel Spotify nu prea poate fi incurcata.
  @zaone: Spotify nu e o companie americana.

 • Mike

  Mie imi place Apple Music. Dar tu de unde ai Spotify? Nu merge in Romania.

 • razvan

  Muuult mai bun spotify. Mai au de lucru cei de apple. Daca il scot din appstore eu iau in considerare si optiunea de a ma muta pe android pt spotify. Mike: vezi solutiile de pe net cu vpn sau hola din appstore.

 • iTu

  nu din romania.