Acest hot si-a facut un selfie in timp ce fura iPhone-ul unei persoane

Hot selfie iPhoneIstoria ne-a demonstrat ca smartphone-urile se pot dovedi a fi prea complicate pentru anumite persoane, iar acelasi lucru poate fi spus si despre barbatul din imagine care a furat pe 11 iulie un iPhone dintr-un apartament din Los Angeles.

Imaginea de mai sus a fost capturata chiar de catre el inainte de a fugi dintr-un apartament cu iPhone-ul unei persoane, politia oferind imaginea presei pentur a primi ajutor in identificarea sa, ea ajungand cel mai probabil in contul iCloud al victimei hotului.

Hotul a intrat in casa printr-o usa deschisa si desi doua persoane se aflau in locuinta, ele nu au fost trezite in timpul infractiunii, hotul activand din greseala o aplicatie care a inregistrat cateva secunde de clip video care au ajuns in cloud si mai apoi in calculatoarele politistilor.

Aceasta nu este prima oara cand hotii de terminale iPhone isi faca selfie-uri si ele ajung in conturile cloud ale victimelor, insa aceasta este una dintre putinele ocazii in care politia se foloseste de ele pentru a primi ajutor in identificarea hotilor terminalelor mobile.

Authorities are looking for a Los Angeles burglar who accidentally made a selfie with his victim’s iPhone. Police say the thief entered a home in the Venice area on Saturday through an unlocked door and grabbed the phone but accidentally activated a video app. The crook briefly recorded himself standing in the living room before he fled with the phone.

Partea buna a serviciilor de tip cloud precum iCloud Photo Library sta in faptul ca un iDevice nu poate fi deconectat de la iCloud fara a il face complet inutil, iar multe persoane nu stiu ca trebuie sa dezactiveze acest sistem dupa ce fura un smartphone sau o tableta.

Fara a dezactiva acest sistem, pozele facute de catre ei ajung in iCloud, utilizatorii le pot descoperi si in baza lor pot identifica mai usor persoanele folosindu-se de politie.