Apple se pregateste sa anunte un profit record pentru anul 2015

Apple profit record 20152015 pare sa fie un nou an al recordurilor pentru compania Apple, cei din Cupertino urmand a anunta profit record multumita vanzarilor produselor sale, cei de la CNN estimand ca Apple ar urma sa incaseze 53 de miliarde de dolari anul acesta.

In graficele din acest articol aveti o estimare privind vanzarile de iPhone, iPad, iPod si Mac-uri pentru acest an impreuna cu estimari privind inacasarile din serviciile adiacente acestora, profitul total urmand a urca pana la valoarea de 53 de miliarde de dolari pana la sfarsitul lunii septembrie.

Anul fiscal al companiei Apple incepe la 1 octombrie al unul an si se incheie pe 30 septembrie al anului urmator, iar aceste estimari pe care le vedeti inarticol acopera perioada ce se va incheia in 30 septembrie 2015 cu Q4 2015 pentru compania Apple si implicit finalul anului sau financiar.

Conform estimarilor celor de la CNN, Apple ar urma sa anunte profit de 10.4 si 10.5 miliarde de dolari in Q3 2015 si Q4 2015, multumita unor vanzari puternice de terminale iPhone, asta desi acest tip de dispozitive vor avea o popularitate din ce in ce mai redusa in urmatoarele saptamani.

Apple profit record 2015 1

Cresterea profitului Apple in anul fiscal 2015 va avea totusi la baza si o crestere a vanzarilor de Mac-uri, dar si o crestere a vanzarilor in China, tara care genereaza cele mai mari incasari pentru Apple in momentul de fata, depasind SUA in Q2 2015.

Practic Apple a reusit in ultimii ani sa se transforme dintr-o companie cu vanzari in scadere intr-o companie ce ar putea ajunge in curand sa valoreze nu mai putin de 1000 de miliarde de dolari, insa asta daca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea succesul preconizat.

Apple profit record 2015 2

Pana acum Tim Cook s-a dovedit a fi omul perfect pentru a-l inlocui pe Steve Jobs, Apple crescand in popularitate, vanzari si profit sub conducerea sa, iar dupa cum stau lucrurile in momentul de fata e putin probabil ca vreo schimbare radicala negativa sa aiba loc in viitorul apropiat.

7 COMENTARII

  1. Cand au fost vanzarile in scadere , ca in fiecare an se anunta un nou profit record ?
    Tot mai multe iphoane vandute in fiecare an , desi daca le aduni , sunt cel putin dublul celor existente cu adevarat in piata , apropos – exista doar 237 milioane la utilizatori .
    Poate ca cifrele de profit sunt reale , dar cele de vanzari sunt minciuni .

  2. Înclin să dau dreptate lui @gheorghe: Apple anunță noi recorduri de la an la an. Este puțin probabil ca vânzările și profitul să crească continuu. Acum este explicabil prin faptul că Apple a intrat cu iPhone în China, dar chiar şi așa, nu prea poți avea creștere sustenabilă în 7-8 ani consecutivi, când concurența îți suflă în ceafă.

  3. Pai si unitatile de pe stocul magazinelor din intreaga lume se pun ca si vandute, ceea ce este real si nu minciuni. Ca nu si-au gasit utilizatori este altceva, sau ca 1 unitate se schimba pe garantie si acelasi user primeste altul, practic din 2 unitati fizice doar 1 utilizator exista pana acela este reparat si vandut la randul lui ca refurbished sau etc

  4. srb – zaone insista de 6 ani de cand il stiu , ca Apple da cifrele de vanzari – nu cele de livrari . Apoi , nu vad nici o cifra pt retururi . Pe vremuri a fost un baiat pe blogul asta , care lucra intr-un service si sustinea ca cifra de retururi la Apple este de 30-40 %.
    IDC a publicat recent un studiu in care arata cifrele de utilizatori la iOS-Android-WP . Cum am spus , iOS are doar 237 milioane utilizatori fata de 1,2 miliarde la Android . Perspectiva este de scadere cu 2 procente pana in 2019 la iOS , castigate de WP , iar Android stagneaza la 79%.
    Eu cred ca Apple minte cu spume la vanzari – pt ca s-ar face de cacao daca ar anunta scaderi fata de anul precedent .Si include si 30-40% retururi , tot in vanzari . Sigur anul asta a fost o crestere , care s-a datorat exclusiv adoptarii ecranelor mari . Am curajul sa sustin ca vanzarile 6S vor fi sub cele ale 6 ,dar bineinteles ca Apple va declara o crestere .

  5. @gheorghe: Apple anunta cifre de vanzari si cifre de terminale in stocuri, separate. Ceea ce spune cineva in Romania n-are relevanta la nivel global, asta daca ar fi sa dai crezare cuiva care spune ceva pe internet.
    Nu stiu ce studiu ai citit tu, dar probabil era vorba de 237 de milioane de altceva, nu de utilizatori activi, asa ca lasa vrajeala.
    Samsung a mintit si minte constant cu cifrele de vanzari si a fost si dovedit in instanta.

  6. @unu ce ti se pare anormal sa creasca venitul de la an la an? asta se intampla mai la toate firmele care merg bine si asta e telul fiecarui manager. ca minte apple sau nu pe utilizatorul de rand nu il afecteaza. preziceriile unora de pe aici ca apple se duce in cap sau ca vanzariile vor scadea sunt numai afirmatii in urma frustari ca apple vinde mai mult ca samsung.

  7. @iTu
    Poate ca profesia pe care o am si studiile pe care le-am facut ma fac sa inteleg faptul ca performanta unei companii nu poate fi doar in sus, timp de multi ani consecutiv, intr-un mediu concurential.
    Orice companie are un ciclu al performantelor (tehnologice, financiare, etc). Priveste la IBM, Xerox, Adobe, Microsoft. Nu mai vorbim de Panasonic (cele mai tari linii audio), Sony (cele mai tari televizoare), Nokia si RIM (cel mai de succes telefoane), Daewoo (tii minte ce succes avea cu Cielo si Espero), Phillips, etc etc.
    Nici macar Caritas nu a putut sustine cresterea perfomantei la nesfarsit.

    Apple nu se poate duce in cap, si nimeni nu urmareste asta. Este bine sa existe concurenta, pentru binele consumatorului. Acum depinde care este unghiul din care analizezi tu situatia: dpdv al investitorului, sau al consumatorului? Interesele sunt diferite…
    Consumatorul trebuie sa fie interesat ca Apple sa faca produse de cea mai buna calitate la un pret cat mai mic. Apple este interesata sa produca cat mai ieftin, si sa vanda cat mai scump; Apple poate sa nu aiba nicio treaba cu inovatia (care costa), atata timp cat consumatorii cumpara ceea ce li se serveste, ethnologie veche ambalata frumos.
    Consumatorul nu ar trebui sa aiba niciun interes sau bucurie/tristete la vestile despre vanzarile Apple, cota de piata, profit, etc. Astea sunt treaba investitorilor.
    Nu te poti lauda ca stai in chirie si proprietarul apartamentului tau are cele mai mari castiguri fata de altii care inchiriaza apartamente. Logic, nu?
    Tu trebuie sa fii interesat sa ai un apartament cat mai fain, si sa platesti cat mai putin pentru asta.