Apple se pregateste sa anunte un profit record pentru anul 2015

7

Apple profit record 20152015 pare sa fie un nou an al recordurilor pentru compania Apple, cei din Cupertino urmand a anunta profit record multumita vanzarilor produselor sale, cei de la CNN estimand ca Apple ar urma sa incaseze 53 de miliarde de dolari anul acesta.

In graficele din acest articol aveti o estimare privind vanzarile de iPhone, iPad, iPod si Mac-uri pentru acest an impreuna cu estimari privind inacasarile din serviciile adiacente acestora, profitul total urmand a urca pana la valoarea de 53 de miliarde de dolari pana la sfarsitul lunii septembrie.

Anul fiscal al companiei Apple incepe la 1 octombrie al unul an si se incheie pe 30 septembrie al anului urmator, iar aceste estimari pe care le vedeti inarticol acopera perioada ce se va incheia in 30 septembrie 2015 cu Q4 2015 pentru compania Apple si implicit finalul anului sau financiar.

Conform estimarilor celor de la CNN, Apple ar urma sa anunte profit de 10.4 si 10.5 miliarde de dolari in Q3 2015 si Q4 2015, multumita unor vanzari puternice de terminale iPhone, asta desi acest tip de dispozitive vor avea o popularitate din ce in ce mai redusa in urmatoarele saptamani.

Apple profit record 2015 1

Cresterea profitului Apple in anul fiscal 2015 va avea totusi la baza si o crestere a vanzarilor de Mac-uri, dar si o crestere a vanzarilor in China, tara care genereaza cele mai mari incasari pentru Apple in momentul de fata, depasind SUA in Q2 2015.

Practic Apple a reusit in ultimii ani sa se transforme dintr-o companie cu vanzari in scadere intr-o companie ce ar putea ajunge in curand sa valoreze nu mai putin de 1000 de miliarde de dolari, insa asta daca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea succesul preconizat.

Apple profit record 2015 2

Pana acum Tim Cook s-a dovedit a fi omul perfect pentru a-l inlocui pe Steve Jobs, Apple crescand in popularitate, vanzari si profit sub conducerea sa, iar dupa cum stau lucrurile in momentul de fata e putin probabil ca vreo schimbare radicala negativa sa aiba loc in viitorul apropiat.