Prima Pagina Apple Facebook, Google, HP, Dell si alte companii sustin Samsung in procesul impotriva...

Facebook, Google, HP, Dell si alte companii sustin Samsung in procesul impotriva Apple

ApplevsIntr-o miscare surprinzatoare pentur foarte multi jurnalisti, Facebook, Google, HP, Dell, eBay si multe alte companii din Silicon Valley au intervenit intr-un proces dintre Samsung si Apple pentru acordarea de daune pentru copierea iPhone-urilor.

Companiile au depus la instanta care judeca acest caz o interventie ca fiind “prieteni ai curtii”, ele sustinand ca Samsung nu ar trebui sa plateasca vreun ban deoarece a copiat unele functii ale iPhone pentru care un juriu american a spus ca exista o incalcare a brevetelor de inventie ale Apple.

Intervenita companiilor are la baza faptul ca Samsung nu ar trebui sa fie pedepsita pentru copierea iPhone deoarece acest lucru ar afecta capacitatea multor companii de a inova si asta din cauza complexitatii smartphone-urilor in ceea ce priveste componentele si functiile.

In aceasta idee, interventia explica faptul ca daca Samsung va fi pedepsita, atunci alte companii ar putea fi actionate in judecata pentru functii care apar in anumite interfete de utilizator ale unui sistem de operare sau pentru alte utilizari care nu au aplicare generala pentru un produs.

If allowed to stand, that decision will lead to absurd results and have a devastating impact on companies, including [the briefing draftees], who spend billions of dollars annually on research and development for complex technologies and their components.

Practic aceste companii spun ca a copia inseamna a inova si ca Samsung nu trebuie pedepsita pentru acest lucru, insa Google are un interes majora aici deoarece functiile in cauza apartin de implementarea sa in Android, deci ea ar fi obligata sa faca schimbari majore.

In restul cazurilor vorbim despre intentia de a ataca Apple in acest proces cu Samsung, cei de la Apple sustinand ca interventia lor ar trebui respinsa deoarece o decizie ce ar fi in concordanta cu cerintele sale ar afecta companiile care investesc miliarde de dolari anual in cercetare si dezvoltare.

Adevarul este ca o companie care investeste atat de multi bani pentru a dezvolta functii exclusive pentru produsele sale are dreptul de a si le proteja, iar in cazul in care o alta companie le poate copia fara consecinte, ce motivatie mai are cineva sa inoveze ?

Ce motivatie ar mai avea Apple sa inoveze daca poate pur si simplu copia functiile altora pentru a le implementa in iPhone-uri? Acelasi lucru fiind valabil pentru multe alte companii, iar rezultatul final va fi devastator nu doar pentru companii, ci si pentru utilizatori.

 • alin229

  toti impotriva apple :)) , asta este exact ca “1000 impotriva lui einstein”! einstein a zis ca daca teoria/formula lui nu ar fi fost corecta, 1 era deajuns impotriva lui 😉

 • Alex Alexandru

  Iara samsung…
  Iara prostia de android…

 • Ctrl

  Asta nu e procesul in care Apple a dat in judecata Samsung pentru design? Adica forma iconitelor si aspectul interfetei? Apelul acelor multe companii din Silicon Valley este normal. Nimeni nu vrea procese pe tema : ai folosit buton patrat la tasta Enter!!!
  Nu confundati designul cu tehnologia! Ca sa dezvolti o iconita nu investesti miliarde in cercetare si dezvoltare. Deci apelul Apple este pueril. Si probabila va fi ignorat de catre instanta. Cand 10 oameni iti spun ca esti beat … du-te acasa.

 • Este procesul in care Samsung a fost initial obligata sa plateasca 1 miliard de dolari pentru forma iPhone si diverse elemente din interfata, toate brevetate. Daca 10 oameni cu interesul de a demonstra ca esti beat cand tu esti treaz spun asta in gura mare, nu inseamna ca e si adevarat.
  Realitatea este ca Samsung nu e capabila sa faca nimic singura si fara Apple ar fi ajuns ca Nokia.

 • Sym

  @Ctrl: Exista practica patentarii unor idei vagi sau a unor elemente de design iar apoi cei care obtin patentul dau in judecata pe toti cei care au produse asemanatoare. Sunt asa numitii troli de patente, firme care castiga miliarde din astfel de actiuni. Comportamentul asta este tolerat doar in America.
  Exista firme serioase, Dell, HP & altii care se opun trolilor dar este greu sa lupti cu sistemul.