iPod Touch 6G vs iPod Touch 5G – comparatia performantelor (Video)

iPod Touch 5G vs iPod Touch 6G comparatie performanteiPod Touch 6G a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple si ati vazut deja o prezentare detaliata a sa, insa astazi vorbim despre o comparatie intre performantele sale si cele ale iPod Touch 5G.

In iPod Touch 6G compania Apple a implementat chip-ul A8 al iPhone 6 care are un procesor dual-core de 64 biti si 1 GB RAM, insa procesorul este tactat la o frecventa ce este cu 300 MHz mai mica decat cea a iPhone-ului lansat in toamna anului trecut pe piata.

iPod Touch 5G are, pe de alta parte, un chip A5 vechi de 4 ani de zile, el fiind implementat in iPhone 4S si iPad 2 sau iPad Mini, acesta avand un procesor dual-core de 800 MHz, 512 MB RAM si o placa grafica nu chiar atat de performanta, deci diferentele in puterea de procesare sunt mari.

Diferentele in specificatii sunt mari, iar in viata reala nu veti vedea ceva diferit, deoarece iPod Touch 6G este mult, mult mai rapid decat iPod Touch 5G, chip-urile avand tehnologii atat de diferite incat utilizarea noului produs ofera o experienta net superioara.

Acestea fiind spuse, iPod Touch 6G va ofera o experienta de utilizare a iOS similara cu cea pe care o intalniti in folosirea iPhone 6, exceptie facand functia de telefonie care nu este prezenta.