Apple se afla in topul celor mai profitabile companii de pe glob

Fortune 500Ieri Apple si-a anuntat rezultatele financiare pentru Q3 2015 si a reusit sa isi depaseasca estimarile de incasari sau profit, insa si pe cele ale analistilor, iar aceste rezultate o plaseaza in topul celor mai profitabile companii de pe glob.

Conform top-ului Fortune 500, compania Apple este plasata pe pozitia a 2-a in topul celor mai profitabile companii de pe planeta in cursul anului 2014 cu profit de 39.5 de miliarde de dolari, fiind intrecuta de catre Banca Industriala si Comerciala din China cu profit de 44.7 miliarde de dolari.

Inaintea Apple este pozitionata o banca din China, in timp ce pe locul al treilea este plasata o alta banca din China, top 5 fiind completat de Exxon Mobil si o alta banca din China, diferenta in profit dintre Apple si locul 5 fiind de nu mai putin de 10 miliarde de dolari intr-un singur an.

In ceea ce priveste incasarile compania Apple este pozitionata pe pozitia a 15-a, cu doua locuri in urma celor de la Samsung, cei din Cupertino reusind aproape sa isi egaleze competitorii si partenerii din Coreea de Sud in ceea ce priveste incasarile, in cazul profitului lucrurile fiind diferite.

After a bumpy start to 2014, Apple’s stock finished the year up 40%, adding nearly $200 billion to the company’s market value. A product pipeline that’s gotten Apple fanboys lining up all over again has certainly helped reenergize revenue growth: In addition to unveiling new categories like Apple Pay and Apple Watch, the company launched the iPhone 6, selling a record-breaking 10 million units in the first three days.

In 2014 compania Apple a reusit sa stabileasca noi recorduri interne de incasari, profit si vanzari, iar pentru 2015 se anunta o realizare cel putin la fel de mare, compania Apple pregatindu-se sa lanseze un iPhone 6S care cu siguranta va fi in atentia tuturor in toamna acestui an, dar si in cursul anului viitor.