Apple dezvolta o telecomanda cu Touch ID pentru Apple TV

telecomanda Apple TV Touch IDApple TV este viitorul televiziunii in viziunea companiei Apple, asta dupa ce proiectul televizorului Apple a fost anulat de catre cei din Cupertino, ei concentrandu-se pe imbunatatirea micului Apple TV in vederea oferirii unor noi servicii.

In aceasta idee, compania Apple a dezvoltat o telecomanda cu Touch ID pentru Apple TV, ea permitandu-le utilizatorilor sa obtina acces la produs folosindu-si amprenta, insa in baza sa ei ar putea controla si diverse alte functii, inclusiv achizitionarea de continut sau aplicatiile dorite.

Separat de citirea de amprente, Apple descrie in brevetul sau de inventie o telecomanda capabila sa recunoasca un iris sau sa ruleze comenzi vocale, astfel ca vorbim despre un accesoriu complex pentru a putea controla Apple TV, compania Apple pregatindu-l pentru lansare.

In baza informatiilor biometrice citite de catre aceasta telecomanda pentru Apple TV compania Apple sustine ca poate personaliza produsul pentru utilizatorii care urmeaza sa il foloseasca, sistemul fiind similar cu cel folosit pentru logarea ca si utilizator in OS X, de exemplu.

In many cases, electronic devices may include access limitation features such as passcodes or passwords to prevent inappropriate modification of settings. For example, a television may require a passcode to tune particular channels. In still other examples, a home security system may require a password to cancel a false alarm.

Folosind acest sistem, compania Apple ar putea afisa pe Apple TV canalele TV preferate ale unei persoane, aplicatiile utilizate cel mai des, sau ar putea controla diverse obiecte din casa prin HomeKit si ar putea seta temperatura, luminile sau aerul conditionat dupa citirea unei amprente.

Ideea din spatele acestui produs pentru Apple TV este extrem de interesanta si cu siguranta va atrage mai mult oameni spre Apple TV, insa ramane de vazut daca ea va fi vreodata lansata, brevetele de inventie fiind inregistrate des de Apple, tehnologiile in sine fiind implementate mai rar.