iOS 9 implementeaza o functie extrem de utila, iata ce face

iOS 9 protectie phishingIn iOS 9 compania Apple a implementat o functie extrem de utila pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri din lumea intreaga, ea avand rolul de a ne proteja impotriva atacurilor de tip phishing initiate de catre hackerii hotarati sa ne fure banii.

V-am spus acum mai bine de o saptamana ca un atac de tip phishing desfasurat in SUA, Canada si Marea Britanie implica afisarea de alerte in website-uri care le spun utilizatorilor ca iDevice-urile lor au suferit un crash, iar rezolvarea problemei implica apelarea unui numar de telefon care ar fi serviciilor de suport ale Apple.

In realitate acel numar de telefon este de fapt al hackerilor care directionau utilizatorii spre persoane care aveau menirea de a pacali utilizatorii sa plateasca o anumita suma de bani pentru a rezolva o problema care in realitate nu exista, un numar mare de persoane fiind inselate.

Pentru a se asigura ca asemenea probleme nu mai apar, incepand cu iOS 9 beta 4 si iOS 9 public beta 2 compania Apple a implementat un sistem care le permite utilizatorilor sa blocheze orice fel de alerte afisate de catre website-uri, astfel ca hackerii nu vor mai putea pacali la fel de usor utilizatorii.

Dupa blocarea alertelor de la respectivul website, utilizatorii nu vor mai vedea vreodata vreuna la accesarea respectivului domeniu, insa asta nu ii protejeaza de alte website-uri care ruleaza atacuri de phishing similare, astfel ca trebuie sa fiti si voi vigilenti.

iOS 9 protectie phishing

Separat de aceasta, Apple are deja implementata optiunea de a atentiona utilizatorii ca anumite website-uri au fost reportate ca avand continut fraudulos, astfel ca inaintea accesarii unora dintre ele oamenii stiu exact ce urmeaza sa vada pe iPhone, iPad sau iPod Touch.

Acestea fiind spuse, Apple incearca sa isi protejeze utilizatorii, insa nu poate face toata treaba singura, oamenii trebuind sa fie suficient de inteligenti pentru a-si da seama cand cineva incearca sa ii insele.