Beacon-urile te ajuta sa descoperi reduceri la mall direct pe iPhone

iBeacons reducere mall aplicatiiApple a lansat acum mai bine de doi ani de zile tehnologia iBeacons pentru a le oferi marilor magazine de pe planeta posibilitatea de a le trimite terminalelor iPhone notificari pentru reducerile magazinelor amplasate in ele.

Folosind o aplicatie dedicata si tehnologia Bluetooth, un iBeacon poate detecta automat un iPhone care se afla in preajma sa si ii poate transmite notificari cu orice fel de mesaje pe care un magazin doreste sa afiseze sub forma de notificari, tehnologia devenind foarte populara.

Dupa ce Apple a lansat iBeacon, diverse companii au dezvoltat module compatibile inclusiv cu terminalele Android, iar acum ele sunt folosite inclusiv in Romania pentru a va aduce in atentie diverse reduceri disponibile in mall pentru magazinele care deruleaza diverse promotii.

Cei de la Pro TV au prezentat implementarea tehnologiei Beacon in AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, insa ca de obicei fara a da numele mall-ului sau a companiei care a produs tehnologia avand in vedere ca ele nu au platit pentru promovarea gratuita facuta de catre televiziune.

Chiar si asa, locatia este clara si tehnologia functioneaza inclusiv pentru hypermarket-ul aflat in incinta sa, insa fara aplicatia care sa trimita notificari nu puteti afla nimic si desigur ca ea nu a fost prezentata cu o denumire de catre televiziune, iar mall-ul nu pare sa aiba una oficiala in App Store.

In orice caz, daca veti vizita mall-ul si veti vedea promovat programul, atunci merita sa descarcati aplicatia si sa activati sistemul Bluetooth pentru a vedea care sunt cele mai bune promotii in preajma magazinelor pe care le vizitati deoarece s-ar putea sa gasiti ceva interesant.

In strainatate tehnologia Beacon este utilizata la scara larga de catre marile centre comerciale si va recomand sa profitati de tehnologie pentru ca nu se stie vreodata ce ati putea gasi interesant pentru achizitie din vreun magazin.

UPDATE: Aplicatia se numeste Zoniz si poate fi descarcata de aici.