Xiaomi si Huawei au afectat serios vanzarile Apple

Huawei P8 vs iPhone 6Xiaomi si Huawei sunt doi dintre producatorii care au inregistrat cele mai mari cresteri in vanzarile de smartphone-uri in Q2 2015, dar si in ultimul an de zile, iar conform unor analisti americani, companiile ar fi afectat serios vanzarile Apple in China.

Cei de la Canalys au analizat piata din China in ultimele trei luni de zile si sustin ca Apple a pierdut pozitia de lider cazand pe locul al treilea in topul producatorilor de smartphone-uri, cei de la Huawei si Xiaomi “furandu-i coroana” in Q2 2015 si probabil inclusiv pe viitor.

Xiaomi si Huawei au cote de piata de 15.9% si respectiv 15.7%, in timp ce Apple ar avea o cota de piata de aproximativ 12.2%, deci nu foarte departe de competitorii sai, insa suficient de mica pentru a o plasa pe pozitia a treia, totusi inaintea coreenilor de la Samsung.

Fara a oferi detalii nici despre cota de piata a celor de la Samsung, Canalys sustine totusi ca smartphone-urile coreenilor nu s-au dovedit a fi suficient de bune pentru a convinge chinezii sa evite smartphone-urile Xiaomi sau Huawei, dar situatia nu este noua.

Xiaomi regained its crown as the largest smart phone vendor in China with 15.9% market share, according to Canalys estimates. However Huawei is hot on its heels, growing 48% sequentially – the fastest growing vendor in the top ten. Huawei’s 15.7% share leaves a very slim lead for Xiaomi. Apple fell to third place, followed by Samsung and Vivo.

China a fost cea mai importanta piata pentru Apple in Q2 2015, acolo fiind generate cele mai mari incasari pentru cei din Cupertino, astfel ca Tim Cook si echipa sa monitorizeaza cu foarte mare atentie evolutia vanzarilor tuturor produselor in tara cu cea mai mare populatie de pe glob.

Avand in vedere ca in Q2 2015 Apple a cazut pe pozitia a treia, probabil in Q3 2015 si Q4 2015 compania va cauta metode noi prin care sa ii convinga pe chinezi sa-i cumpere smartphone-urile, mentinand compania Samsung in urma sa in top.