Iata cum eviti costurile suplimentare generate de internetul in roaming pe iPhone

internet roaming iPhoneSuntem in plina vara si cu siguranta unii dintre voi vor pleca sau au plecat deja in vacanta in strainatate, iar probabil sunteti ingrijorati in legatura cu posibilele costuri pe care le-ar putea genera utilizarea accidentala a internetului in roaming de pe iPhone.

De-a lungul anilor am vazut nenumarate povesti in care posesori de terminale iPhone faceau fara sa stie trafic de internet in roaming si ajungeau acasa cu facturi de sute sau peste 1000 de euro in baza inconstientei, astfel ca acest articol are menirea de a va ajuta sa va scutiti de cheltuieli nedorite.

Avand in vedere ca iPhone-urile au o multitudine de aplicatii care genereaza trafic de internet fara sa stiti, acelasi lucru fiind valabil si pentru jocuri, este bine sa fiti precauti deoarece puteti genera zeci sau sute de MB de trafic in roaming care poate fi taxat cu pana la 1 euro/MB de catre operator.

Pentru a impiedica navigarea pe internet in Roaming de pe iPhone trebuie doar sa lasati dezactivata o simpla setare numita Roaming de date, ea fiind disponibila in meniul Configurari > Conexiune celulara, Settings > Cellular data, iar in imaginea de mai sus o puteti vedea.

Atat timp cat aceasta setare este dezactivata, terminalele voastre iPhone nu vor efectua trafic de internet atunci cand va aflati in roaming, astfel ca va trebui sa folositi retele Wi-Fi locale sau o cartela de internet locala pentru a naviga folosindu-va terminalele iPhone.

Este bine sa stiti despre existenta unor optiuni de acest gen deoarece iPhone-urile au prostul obicei de a genera trafic nedorit de date, mai ales daca aveti activate serviciile iCloud pentru salvarea de poze, insa e suficient sa trimiteti o poza de cativa MB prin Facebook pentru a genera cost suplimentar de vativa euro.

Acestea fiind spuse, acum stiti cum sa va scutiti de costuri nedorite in roaming, asa ca va puteti bucura de o vacanta linistita.