Samsung pierde o noua “batalie” in procesul cu Apple

apple samsung proces respinsAnul trecut compania Samsung i-a cerut unei instante americane sa recalculeze despagubirile acordate companiei Apple intr-un proces castigat de catre cei din Cupertino in cursul anului 2012, suma pusa in discutie fiind o parte din cea totala, mai exac 400 de milioane de dolari.

Desi Facebook, Google, HP, Dell si multe companii IT importante din SUA au intervenit in favoarea Samsung in fata instantei, insa acest lucru nu a ajutat in vreun fel lucrurile, instanta respingand pretentiile coreenilor fara a motiva deocamdata decizia luata ieri.

Avand in vedere aceasta decizie, compania Samsung ramane doar cu optiunea de a ataca verdictul din 2012 la instanta suprema din SUA, aceasta ramanand singura instanta care mai poate hotara o recalculare a sumei, insa cu atatea infrangeri in spate, e greu de spus daca Samsung va mai castiga ceva.

Desi in 2012 un juriu american a hotarat ca Samsung trebuie sa plateasca putin peste 1 miliard de dolari catre Apple deoarece a incalcat unele brevete de inventie ale celor din Cupertino si a lansat smartphone-uri care au copiat design-uri si functii ale iPhone-urilor.

Samsung had urged the Federal Circuit to rehear the case with its full 12-judge roster, arguing that a three-judge panel erred earlier this year when it left intact a jury’s verdict that the South Korean tech giant’s smartphones and tablets infringed on Apple’s design patents.

Din suma initiala acordata companiei Apple, Samsung a reusit sa obtina o reducere cu 160 de milioane de dolari a despagubirilor pentru un total de 930 de milioane de dolari, insa desigur ca incearca sa obtina o reducere suplimentara pentru ceea ce a mai ramas.

Din pacate pentru Samsung, instantele americane nu par sa fie de acord cu faptul ca ea ar trebui sa “scape” foarte usor cu furtul intelectual si acest lucru este perfect normal deoarece vorbim despre produse vandute un zeci de milioane de exemplare.