Prima Pagina Samsung Samsung pierde o noua “batalie” in procesul cu Apple

Samsung pierde o noua “batalie” in procesul cu Apple

apple samsung proces respinsAnul trecut compania Samsung i-a cerut unei instante americane sa recalculeze despagubirile acordate companiei Apple intr-un proces castigat de catre cei din Cupertino in cursul anului 2012, suma pusa in discutie fiind o parte din cea totala, mai exac 400 de milioane de dolari.

Desi Facebook, Google, HP, Dell si multe companii IT importante din SUA au intervenit in favoarea Samsung in fata instantei, insa acest lucru nu a ajutat in vreun fel lucrurile, instanta respingand pretentiile coreenilor fara a motiva deocamdata decizia luata ieri.

Avand in vedere aceasta decizie, compania Samsung ramane doar cu optiunea de a ataca verdictul din 2012 la instanta suprema din SUA, aceasta ramanand singura instanta care mai poate hotara o recalculare a sumei, insa cu atatea infrangeri in spate, e greu de spus daca Samsung va mai castiga ceva.

Desi in 2012 un juriu american a hotarat ca Samsung trebuie sa plateasca putin peste 1 miliard de dolari catre Apple deoarece a incalcat unele brevete de inventie ale celor din Cupertino si a lansat smartphone-uri care au copiat design-uri si functii ale iPhone-urilor.

Samsung had urged the Federal Circuit to rehear the case with its full 12-judge roster, arguing that a three-judge panel erred earlier this year when it left intact a jury’s verdict that the South Korean tech giant’s smartphones and tablets infringed on Apple’s design patents.

Din suma initiala acordata companiei Apple, Samsung a reusit sa obtina o reducere cu 160 de milioane de dolari a despagubirilor pentru un total de 930 de milioane de dolari, insa desigur ca incearca sa obtina o reducere suplimentara pentru ceea ce a mai ramas.

Din pacate pentru Samsung, instantele americane nu par sa fie de acord cu faptul ca ea ar trebui sa “scape” foarte usor cu furtul intelectual si acest lucru este perfect normal deoarece vorbim despre produse vandute un zeci de milioane de exemplare.

 • qashqai

  Lectia pe care a invatat o atunci samsung e ca galaxy S6 e copiat 90% dupa iphone 6. Penibili :)))) dar mai penibili sunt fanii care nu observa “originalitatea si inovatia” “chnezilor” de la samsung.

 • sorin

  Mai penibil esti tu care nu observi ca Apple a copiat marginile rotunjite ale iPhone 6 de la Samsung Ativ , plasarea laterala a butonului Power ,tot de la Samsung .

 • Viorel Predatorul

  Daca ar fi fost copie, cu siguranta ca Apple ar fi facut scandal…

 • iTu

  daca mai multi judecatori au spus ca samsung a copiat pe vremea aceea de la apple inseamna ca da, au copiat si vor plati. treaba asta cu marginile rotunde si butonul power nu cred ca este de vreo firma patentat, nu cred ca se accepta un astfel de patent tinand cont ca sunt mii de produse cu marginile rotunde si un buton pe o parte. ieri am descoperit din intamplare nokia n1, o tableta simpatica care seamana cu iPhone6 foarte mult, ai impresia ca e un fel nou de iPad si apple nu i-a dat in judecata ca le-a copiat produsul. oare de ce???

 • Viorel Predatorul

  Au spus niste judecatori americani, in cadrul unui proces intentat de catre o companie americana (Apple) impotriva uneia ne-americane (Samsung).
  Procesele cu jurati au dezavantajul ca deciziile pot fi date de catre oameni care nu au nicio pregatire juridica, si care pot fi influentati emotional.

  Stii ca Apple a pierdut toate procesele similare in afara Americii…
  Eu nu zic, asa este: Samsung a copiat designul iPhone, dar de atunci este ca si cum am vorbi de Paleozoic. Fratilor, reveniti in prezent, nu mai traiti in trecut… Si peste 154 ani se va vorbi la fel: ‘da, insa stii ca Samsung a copiat iPhone secolul trecut, hoti ordinari’.
  OK, au copiat pentru a capata vizibilitate, dar de atunci Samsung a dezvoltat produse din ce in ce mai bune, de la materiale proaste (“capace de veceu”, si “plastic ordinar”) la “materiale premium”, asa cum are si iphone. In prezent, S6 edge este un produs exceptional, si nu exista puncte mai slabe in fata iPhone-ului: rezolutie, calitate a materialelor, design general, camera foto, functii, calitatea ecranului, baterie (consum, capacitate, viteza de incarcare), conectica, dimensiuni, etc.
  Hai sa revenim in prezent si sa admitem ca Samsung fara o treaba excelenta, si ca Apple a ramas in urma; complacandu-te in situatia asta si admitand ca iPhone este cel mai tare iar Galaxy este “‘telefon pentru sudori” (asa cum spunea prietenul tau @ Srb Srb), nu faci decat sa te amagesti.

 • iTu

  hai sa fim seriosi, nimeni sau poate unii hateri spun ca sunt o porcarie seria galaxy 6 si note. eu sau el faceam doar caterinca chiar nu te-ai prins? ce ai scris mai sus in legatura cu samsung ii adevarat, eu nu pot sa contest, doar ca unii dintre noi le privim si comparam cu iPhone din punctul de vedere unor utilizatori obisnuiti care isi folosesc devicerurile ptr facebook, muzica, un pdf, un mail…etc. si in utilizarea normala nu sunt diferente mari intre deviceuri actuale, fiecare isi cumpara ce ii place sau ca in cazul unora sa aibe cel mai tare smartphone de pe planeta tera, hahah