Apple initiaza un program de inlocuire pentru camera iPhone 6 Plus

inlocuire camera iPhone 6 PlusApple a initiat un program de inlocuire a camerei iPhone 6 Plus, compania americana descoperind ca o componenta a camerei folosita in terminalele vandute intre septembrie 2014 si ianuarie 2015 se poate defecta in timpul folosirii.

Efectul defectului este inregistrarea de poze blurate folosind camera terminalului, cei de la Apple sustinand ca nu este obligatoriu ca aceasta componenta sa se strice, asa ca e posibil sa aveti un terminal eligibil care nu este deocamdata afectat de aceasta problema.

Aceasta este situatia mea, deocamdata, terminalul meu iPhone 6 Plus fiind eligibil pentru reparatie desi camera functioneaza fara probleme in momentul de fata, dar asta nu ma va opri din a il duce pentru a-i fi inlocuita complet camera intr-un service autorizat Apple din Romania.

Cei de la Apple sustin ca nu vor inlocui complet terminalele iPhone 6 Plus din cauza acestui defect, ci vor inlocui doar camera defecta si vor returna terminalul utilizatorului, astfel ca daca sperati sa obtineti un dispozitiv nou sau refurbished, informatia aceasta ar trebui sa va linisteasca.

Apple has determined that, in a small percentage of iPhone 6 Plus devices, the iSight camera has a component that may fail causing your photos to look blurry. The affected units fall into a limited serial number range and were sold primarily between September 2014 and January 2015.

Ca de obicei, Apple a creat o pagina speciala in care puteti verifica numarul de serie, serial, al terminalului vostru iPhone 6 Plus pentru a vedea daca sunteti eligibil pentru o reparatie, numarul terminalelor afectate fiind, aparent, mic, dar realitatea nu o stie nimeni.

Daca in acea pagina vi se spune ca sunteti eligibil, atunci trebuie sa contactati un service autorizat Apple din Romania sau din strainatate, ori un Apple Store, pentru a afla detalii despre modalitatea prin care terminalul vostru poate fi reparat gratuit.

Avand in vedere ca al meu iPhone 6 Plus a fost cumparat din Germania si ca este modelul vandut in Europa, va recomand sa va verificati numarul de serie in acea pagina deoarece s-ar putea sa va treziti cu o surpriza.

Numarul de serie, serial, al terminalului vostru iPhone 6 Plus il gasiti inscriptionat pe carcasa, dar il gasiti deasemenea si in Settings > General > About > Serial Number, Configurari > General > Informatii > Numar serial.