Cum poti cere inlocuirea camerei iPhone 6 Plus daca face poze incetosate ?

cum cer inlocuire camera iPhone 6 PlusIn weekend compania Apple a initiat un program de inlocuire a camerei iPhone 6 Plus, el avand in vedere anumite terminale vandute in perioada septembrie 2014 – ianuarie 2015, acestea avand o camera care se poate defecta.

Dupa defectare, camera acestor terminale iPhone 6 Plus inregistreaza poze incetosate, blurred, iar problema se poate declansa oricand in timpul procesului de folosire fara ca voi sa puteti controla situatia, sau ar putea sa nu se declanseze vreodata pe toata perioada detinerii dispozitivului.

Apple a creat si o pagina speciala in care puteti verifica numarul serial al terminalului vostru iPhone 6 Plus pentru a vedea daca el este eligibil pentru inlocuirea camerei iSight in cadrul acestui program si v-am spus atunci ca al meu terminal este eligibil desi nu prezinta problema specificata de Apple.

Unii dintre voi se afla in aceeasi situatie, asa ca am discutat cu service-urile Apple din Romania si raspunsul lor a fost identic pentru intrebarea mea, astfel ca in cadrul acestui program vor beneficia de inlocuirea camerei iSight numai terminalele iPhone 6 Plus care manifesta problema specificata de Apple si inregistreaza poze incetosate.

Problema se poate manifesta precum in clipul video de mai sus in cazul inregistrarii de clipuri video sau poate genera inregistrarea de poze fara focalizare, componenta problematica fiind chiar stabilizatorul optic de imagine, iar problema in sine dateaza inca de toamna anului trecut.

Detectarea problemei este foarte usoara, insa de inlocuirea camerei iSight a iPhone 6 Plus veti beneficia doar daca service-ul autorizat Apple pe care il vizitat va constata pe loc defectul, in caz contrar inlocuirea camerei in baza garantiei va fi refuzata de catre service.

Daca al vostru iPhone 6 Plus este eligibil pentru inlocuirea camerei iSight, atunci il veti lasa in service si componenta va fi inlocuita gratuit, dar nimeni nu va beneficia de o inlocuire completa a terminalului doar in baza acestei probleme.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.

8 COMENTARII

  1. @Mihai: Inlocuirea ecranelor se face doar in unele magazine Apple si in service-urile lor. Camera se schimba mult mai usor decat ecranul si nu necesita foarte multa munca.