Tim Cook va lansa un program special pentru a echipa scolile americane cu Mac-uri

Tim Cook program educational scoliIn cursul acestei zile una dintre cele mai cunoscute emisiuni matinale americane, Good Morning America, urmeaza sa transmita un interviu exclusiv acordat de catre Tim Cook pentru anuntarea lansarii unui program antional american in SUA menit sa echipeze scolile americane cu Mac-uri.

In imaginea de mai sus il puteti vedea pe Tim Cook vorbind cu Robin Roberts, “gazda” emisiunii americane, acolo el prezentand in detaliu planul companiei sale de a aduce Mac-urile in mai multe scoli americane in urmatoarele luni de zile.

Apple a participat la un program american numit ConnectED si a ajutat la echipare a 114 scoli americane cu Mac-uri pentru laboratoarele de informatica, insa acest nou program este mult mai ambitios si este gandit pentru a aduce produsele celor din Cupertino in mult mai multe scoli.

Apple a contribuit anul trecut cu 100 de milioane de dolari in subventii pentru echiparea scolilor cu Mac-uri, iar acum probabil suma va fi mai mare, deoarece acest proiect se anunta a fi mult mai ambitios decat cel derulat de catre Casa Alba, asa ca ramane de vazut ce va anunta Cook.

Apple este implicata de foarte multa vreme in sustinerea mediului educational si a avut intotdeauna subventii acordate pentru elevi studenti sau scoli, asa ca aceasta miscare face parte dintr-o lunga strategie de sustinere a evolutiei educatiei in SUA.