Chip-ul A9 al iPhone 6S apare in primele imagini

chip A9 iPhone 6SChip-ul A9 al iPhone 6S apare in primele imagini cu doar doua zile inaintea conferintei pentru prezentarea iPhone 6S, iar acest lucru nu este absolut deloc surprinzator avand in vedere ca in general informatiile importante apar chiar inainte ca produsul sa fie prezentat oficial.

Desi nimeni nu poate confirma autenticitatea componentei prezente in imagine, putem vorbi despre un chip A9 pentru iPhone 6S, dar un chip folosit intr-un prototip al terminalului celor de la Apple, deci versiunea finala ar putea fi diferita fata de ceea ce vedem in aceste imagini.

Compania Apple a contractat TSMC si Samsung pentru a produce noul chip A9 folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, deci el ar trebui sa aiba mai multi tranzistori si sa administreze mult mai eficient energia, in timp ce marimea ar trebui sa fie deasemenea redusa.

Aceasta nu este prima oara cand vedem un chip A9 in imagini, insa este prima oara cand vedem un chip A9 care are si acest marcaj pe carcasa sa, astfel ca e destul de probabil ca versiunea finala a componentei sa arate exact precum ceea ce vedem noi in imaginea de mai sus.

chip A9 iPhone 6S 1

 

In baza zvonurilor aparute pana acum, iPhone 6S ar putea avea un procesor triple-core, 2 GB RAM si performante net superioare celor oferite de catre chip-ul A8, insa ramane sa il vedem prezentat de catre compania Apple si atunci vom afla care vor fi beneficiile aduse de el.