Prima Pagina 3D Touch 3D Touch din iPhone 6S este descris intr-un brevet de inventie Apple

3D Touch din iPhone 6S este descris intr-un brevet de inventie Apple

3D Touch iPhone 6S brevet Apple3D Touch este tehnologia creata de catre compania Apple pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ea fiind un Force Touch avansat care este capabil sa faca distinctia intre trei tipuri de apasari ale ecranelor.

Informatiile privind existenta sistemului 3D Touch au aparut pentru prima oara in luna iulie intr-un brevet de inventie al Apple care nu denumeste tehnologia in exact acest mod, insa prezinta exact sistemul capabil sa faca dinstinctie intre trei tipuri de apasari si nu doar doua.

Brevetul de inventie descrie o parte din ceea ce 3D Touch urmeaza sa ofere pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, insa compania Apple are cu siguranta si alte brevete de inventie care vor proteja tehnologia de copiere in alte smartphone-uri lansate de catre producatori de terminale Android.

The report covered Apple’s invention that generally related to force sensing and, more particularly, to a temperature compensating force sensor having “two or more transparent force-sensitive components” separated by a compliant layer. So this morning I went back to the original European patent filing to see if “two or more transparent force-sensitive components” had a definitive third layer to make it 3D. I was pleasantly surprised to find that such a reference to Force Touch existed.

Evolutia Force Touch la doar un an dupa prezentarea oficiala poate veni ca o surpriza pentru multi, insa probabil Apple a intentionat de la bun inceput sa ofere 3D Touch in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, tehnologia in sine fiind cu mult diferita fata de cea a Apple Watch.

Conferinta pentru prezentarea iPhone 6S urmeaza sa aiba loc miercuri, 9 septembrie, insa intre timp va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro, faceti un bookmark primei pagini a iDevice.ro, abonati-va la newsletter sau abonati-va la notificarile desktop pentru a primi cele mai noi stiri din lumea tehnologiei.

 • Kovács Péter

  Cuuuummmm?
  Deci nu huiavei a inventat tehnologia?
  Vai, si ce s-au mai bucurat niste oameni pe aici!

 • Nu se masoara pe rezolutie sau pixeli de apasare.
  Se masoara in intensitatea apasarii.

 • V.P

  Asta vreau si eu sa aflu , poate tehnologia 3D Touch Apple sa recunoasca presiunea exercitata de anumite obiecte ??

 • Sym

  Rezolutie de 5 grame se refera la valori discrete ale fortei de apasare. Adica daca traductorul este digital atunci poate sa faca masurari din 5 in 5 grame, de exemplu.
  Binenteles, daca traductorul este analogic atunci nu mai exista valori discrete iar masuratoarea poate lua orice valoare din intervalul de masurare. Caz in care putem vorbi doar despre clasa de precizie.
  Deci ramane intrebarea: cum poate avea doar doua valori la apasare daca ecranul ala poate cantari? E absurd.

 • Sym

  Troling si flame este acceptat? Pot si eu sa zic ceva de Samsung, Microsoft sau Apple? Sau despre fanii lor?
  Ceva de genul: ca unii din ei sunt sDioti, mDioti sau iDioti?
  Pai daca i se accepta trolingul si flameul la Petrica, mie de ce nu mi se accepta?
  Nu ma supar Zaone daca nu publici comentariul. Dar nu e normal ca la unii e voie si la altii nu. Daca e lege, lege sa fie pentru toti.

 • Poti sa zici ce vrei de companii, dar sa nu jignesti oamenii.
  In comentariul de mai sus nu e vreo jignire adusa cuiva…

 • Sym

  Zaone, chiar speram sa nu publici comentariul ala pentru ca e o tampenie. Am spus intentionat o tampenie. Scuze tuturor.